Jeste li znali: Mnogi automobili imaju skriveni otvarač za boce

Auto 05. jan 202308:29
Photo by Maxim Hopman on Unsplash / ilustracija

Sve više softvera ugrađuje se u moderne automobile kako bi vožnja bila lakša i sigurnija. Teslin “Dog Mode” dizajniran je za zaštitu zarobljenih životinja od topline, na primjer. Osim toga, modeli Mercedes-Benza, Tesle i Co. također nude sustave za zabavu s raznim opcijama. Budući da još uvijek ne postoji softver koji može otvoriti bocu s krunskim čepom, vozači moraju smisliti nešto drugo.

Ako nemate otvarač za boce, upaljač ili neki drugi predmet za otvaranje boce, možete se poslužiti “skrivenim” otvaračem za koji mnogi vozači vjerojatno niti ne znaju. Točnije, gotovo svaki automobil ima čak nekoliko otvarača za boce. To je dobro znati, uostalom, čak je i pijenje piva tijekom vožnje dopušteno u Njemačkoj, sve dok je alkohol u krvi ispod granice.

“Skriveni” otvarači za boce, koji se mogu naći u gotovo svakom modelu, zapravo izgledaju kao otvarači za boce, ali rijetko tko se dosjeti ove upotrebe. Male, uglavnom pravokutne rupe na kopčama idealne su za jednostavno otvaranje boca bez oštećenja. Naravno, vozači i putnici ne bi trebali otkopčavati pojas u vožnji kako bi iskoristili tu mogućnost. Kada automobil miruje, kopče remena vrlo su praktične kao otvarači za boce, piše Fenix magazin.

Budući da gotovo svaki model automobila, bilo da je riječ o Smartu Fortwo ili velikoj luksuznoj limuzini, ima barem dva sigurnosna pojasa, problem neotvaranja boca s krunskim čepom bi trebao biti stvar prošlosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar