Što znači prometni znak koji stoji samo na jednom mjestu u Sloveniji?

Auto 04. nov 202208:57
Izvor: N1

Na primorskoj magistrali između Kozine i Črnog Kala u Sloveniji vidi se prometni znak koji stoji samo na ovoj dionici u Sloveniji, a namijenjen je za teretna vozila.

Na primorskoj magistrali između Kozine i Črnog Kala postavljen je prometni znak koji označava rampu na kojoj se vozači kamiona mogu zaustaviti u slučaju kvara na kočnicama. “Riječ je o jedinom prometnom znaku takve vrste u Sloveniji”, kažu u Darsu i dodaju da su na ovoj dionici zapravo tri identična znaka koji označavaju jednu rampu.

Prvi je postavljen 700 metara prije početka izletničke zone za teretna vozila, drugi 400 metara prije, a treći na početku izletničke zone, ispred vijadukta Černoká, napisali su na Darsu.

Kako dodaju u Darsu, uloga ovog prometnog znaka je isključivo pomoć vozačima teretnih vozila da se sigurno zaustave u slučaju kvara na kočnicama.

“Na vrhu ove rampe nalazi se pijesak koji zaustavlja vozilo”, dodaju iz Darsa. Rampa je, dakle, namijenjena za izlazak vozila u nuždi, ukoliko vozilu otkažu kočnice, a na kraju rampe nalazi se tampon koji bi prisilno zaustavio vozilo, dodaju.

“Ovaj prometni znak nema poseban naziv, mogao bi se zvati npr. izletnička zona za teretna vozila”, napisali su. Znak je postavljen 2004. godine u sklopu izgradnje ove dionice (dionica između Klanca i Sermina).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar