U autu biste uvijek pri ruci trebali imati limun, evo zašto

Auto 12. sep 202218:54
Shutterstock

U automobilu biste trebali imati i - limun.

Odgovor zbog čega je bitno sa sobom imati limun mogao bi vas iznenaditi.

Svi smo više-manje svjesni svojstava ovog vrlo svestranog agruma. Vrlo bogat vitaminom C, limun nije samo voće s velikom moći detoksikacije koji se koristi u mnogim dijetama, nego i prirodni repelent te izvrstan lijek u slučaju mučnine i povraćanja.

PROČITAJTE JOŠ

Sok od limuna i, naravno, eterično ulje limuna mogu se koristiti za suzbijanje mučnine u automobilu.

U prvom slučaju možete se odlučiti za bočicu sa sokom ili nekoliko kriški koje ćete koristiti kada osjetite potrebu. Bit će dovoljno samo pomirisati limun da se osjećate bolje.

Korištenje limuna preporučuje se i trudnicama. Eterično ulje ovog citrusa pokazalo se posebno učinkovitim u aromaterapiji prema kliničkom istraživanju.

Uzrok mučnine nije uvijek povezan s mučninom kretanja. Čak i oni koji nikada nisu bolovali od mučnine kretanja mogu biti svladani iscrpljenošću. Zato je limun rješenje o kojem bismo svi trebali razmisliti.

Priroda nam nudi lijek za gotovo sve bolesti, samo ih moramo otkriti i iskusiti. Osobama koje pate od želučanog refluksa limun se ne preporučuje jer bi mogao pogoršati peckanje. U tim slučajevima uvijek je bolje konzultirati doktora, prenosi Novi list.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar