Ayran na policama trgovačkih lanaca u Hrvatskoj

Biznis 12. avg 201611:32 > 11:33
Izvor: Milkos

Nakon bombastičnog starta koji je napravio na tržištu Bosne i Hercegovine Ayran Premium proizvod Sarajevske mljekare Milkos od sada se može konzumirati i u Hrvatskoj.

Može se naći na policama Billa objekata a uskoro i šire. U jako kratkom vremenu od lansiranja ovog proizvoda na domaćem tržištu, zauzeo je zavidno mjesto u tržišnom udjelu prodaje fermentiranih mliječnih proizvoda. Pod parolom „Ljubav na prvi Ayran“ osvojio je srca potrošača BiH te sada kreće sa osvajanjem simpatija i drugih tržišta u regiji.

Ayran je osvježavajući napitak kojeg čini jogurt, voda i so. Ima dugu historiju, staru preko 2000 godina i vodi porijeklo iz Centralne Azije. Prijatne je arome i veoma efikasno ublažava žeđ u vrućim ljetnim danima što je jedna od njegovih najvažnijih osobina.

Konzumiranje slanog Ayrana je jedan od brzih načina unosa soli tokom ljetnih mjeseci kada organizam brže dehidrira i gubi sol, što može biti opasno po zdravlje. Pri razvoju Ayran proizvoda Milkos je otišao korak ispred i razvio proizvod koji je okusom prihvatljiviji i primamljiviji našim potrošačima, te odatle i naziv Premium. Svojom punoćom okusa se diferencira od drugih proizvoda ovog tipa, što dokazuje njegovu posebnost.