Trgovci i distributeri u RS-u imaju dovoljno robe široke potrošnje

Biznis 16. mar 202015:24 > 15:29
Izvor: N1

Trgovci i distributeri imaju dovoljne količine roba široke potrošnje i mogu uredno vršiti snabdijevanje prodajnih objekata u Republici Srpskoj, poručili su iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske nakon konsultacija sa članstvom.

Iz Unije udruženja poslodavaca RS navode da, uprkos otežanom međunarodnom transportu prehrambenih i higijenskih artikala, trenutno nema značajnijih negativnih efekata na snabdijevanje stanovništva, pogotovo u segmentu robe široke potrošnje.

“Imajući u vidu, generalno, stabilnu situaciju u pogledu snabdijevanja i dovoljne količine prehrambenih i higijenskih artikala, trgovci i distributeri mole kupce da vrše nabavku u okviru standardnih količina dovoljnih za zadovoljavanje sedmičnih potreba domaćinstva kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi i zadržavanje ljudi u marketima”, saopšteno je iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Trgovci i distributeri apeluju da kupci poštuju naredbe i preporuke lokalnih i republičkih organa vezanih za ponašanje kupaca u maloprodajnim objektima, a prije svega preporuku u vezi držanja adekvatnog rastojanja od drugih kupaca i prodavaca, s ciljem suzbijanja širenja infekcije virusom korona.

U saopštenju je navedeno da nema ograničenja u pogledu obavljanja poslovne djelatnosti za veletrgovce, osim u dijelu koji se odnosi na poštovanje naredbi i preporuka vezanih za ponašanje kupaca u maloprodajnim objektima s ciljem suzbijanja širenja infekcije virusa korona.

“Osim navedenog, obavještavamo članstvo i građane da se u saradnji sa nadležnim organima sprovode pojačane kontrole cijena u trgovačkim objektima s ciljem sprečavanja zloupotrebe situacije u kojoj se nalazi naša zajednica”, istaknuto je u saopštenju.

Iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske navode da se trgovci i distributeri zahvaljuju građanima za strpljenje koje iskazuju tokom obavljanja kupovine u maloprodajnim i veleprodajnim objektima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad