Caritas Švicarske podržao izlagače na 8. sajmu bh. privrede

Biznis 09. dec 202214:13
Izvor: FENA/Caritas

Caritas Švicarske pružio je podršku malim i srednjim preduzećima koja se predstavljaju na 8. sajmu bosanskohercegovačke privrede koji je otvoren u četvrtak u Sarajevu.

Iz te organizacije navode da se podrška odnosi kako na finansijsku, pri pokretanju, realizaciji i opstanku preduzeća, tako i na podršku kroz prezentacije, promocije, ulaganje u izlaganje na sajmovima, a sve s jednim ciljem – da se privreda razvija i da oni koji su dio projekta „Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornje-drinske regije“ budu samostalni, te konkurentni na tržištu.

Dodaju da je Caritas Švicarske ove godine u saradnji sa opštinama Foča FBiH, Foča RS, Novo Goražde, Pale FBiH, Višegrad, Rudo i Gradom Goražde, podržao i finansijski organizaciju Sajma.

“Na taj način omogućeno je korisnicima projekta, ali i drugim lokalnim privređivačima sa područja navedenih opština, tačnije njih 19, promocija i uvezivanje sa drugim privrednicima sa područja BiH. Radi se individualnim proizvođačima, malim i srednjim preduzećima, ali i onima sa velikim brojem zaposlenih”, saopćeno je iz Caritasa Švicarske.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje više od 260 izlagača s područja Bosne i Hercegovine, a na sajmu je i izložbeni prostor Ministarstva privrede KS koji se prostire na 400 kvadrata, a na njemu se predstavljaju startupi osnovani uz podršku Ministarstva, poljoprivredni proizvođači iz sistema podsticaja Ministarstva i seoska domaćinstva koja su učestvovala u projektu prekogranične saradnje razvoja seoskog turizma za planinske destinacije kojeg je Ministarstvo realiziralo u saradnji s Republikom Crnom Gorom.

Sajam je za posjetioce otvoren od jučer 8. decembra do nedjelje 11. decembra do 19:00 sati u Skenderiji i na njemu možete pronaći bogatu ponudu domaćih proizvoda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad