Nakon tri godine ponovo kreće avionska linija Zagreb-Mostar

Biznis 22. mar 202316:22
N1

Redovna avionska linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovo u maju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prevoznika, preko ovog aerodroma povezati se s Evropom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.

“Ideja je da nam Zagreb, kao jedan od ozbiljnijih hubova, bude put ili vrata u svijet. U gradskome proračunu smo izdvojili iznos od milijun maraka (oko pola milijuna eura) za tu namjenu”, rekao je gradonačelnik Mario Kordić.

Nedavno su u Mostaru o ponovnoj uspostavi avionskog prometa između hercegovačkog središta i Zagreba razgovarali predstavnici vlasti BiH i hrvatski potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. U razgovorima je sudjelovao i gradonačelnik Mostara.

Kordić je, najavljujući obnavljanje linije, rekao kako je raspisan natječaj za odabir avionskog prijevoznika koji bi povezivao Zagreb i Mostar. Pojasnio je kako bi ova linija trebala biti uspostavljena s početkom maja ove godine, a odvijala bi se dva puta tjedno.

Od početka epidemije koronavirusa 2020. aerodrom u Mostaru nije se oporavio te nema nijednu redovitu liniju. Preko ljeta charter letovi prevoze uglavnom hodočasnike za svjetski poznato katoličko hodočasničko mjesto Međugorje.

U prva dva mjeseca ove godine kroz ovaj aerodrom prošlo je svega 35 putnika, a lokalni mediji ističu kako ta brojka još nije premašila broj od 60 zaposlenih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad