Njemački investitori napustili TV „UNA“, imali 80 posto udjela u vlasništvu

Biznis 04. mar 202213:23
Izvor: UNA TV Screenshot

„Foundcenter Investment GmbH“ iz Berlina, dosadašnji većinski vlasnik firme „Una World Network“, potpuno se povukao iz projekta čiji je cilj bio stvaranje regionalne TV stanice „UNA“ i kao jedini vlasnik ostala je firma „Infinity Media“ Banjaluka koja se povezuje sa porodicom Dodik, saznaje portal Capital.

Promjene u vlasničkoj strukturi registrovane su Rješenjem Okružnog privrednog suda Banjaluka od 24. februara ove godine, od kada je jedini vlasnik „Une“ firma „Infinity Media“, koja pripada „Infinity International Group“, piše Capital.

Jocić “nestao iz registra”

Uspostavljanje regionalne televizije „Una“ najavljeno je na Weekend Media festivalu u Rovinju prošle godine. Emitovanje programa započeli su krajem godine. Za potrebe pokretanja televizije u Banjaluci je osnovano nekoliko preduzeća, između ostalog i „Una World Network“ čiji su osnivači bili „Infinity Media“ Banjaluka sa udjelom od 20 odsto i „Foundcenter Investment GmbH“ Berlin sa 80 odsto učešća.

Registrovani su za „proizvodnju filmova, video filmova i televizijskog programa“. Zastupnik je bio Dejan Jocić kao predsjednik Upravnog odbora. Da je Jocić idejni začetnik tog projekta, a da je pokretač „Foundcenter Investment GmbH“ saopšteno je i zvanično početkom septembra prošle godine.

Međutim, u Registru poslovnih subjekata RS sada je vidljivo da od njemačkih investitora i Jocića više nema traga u „Uni“, čiji je vlasnik sada „Infinity Media“, a novi zastupnik Srđan Praštalo, piše Capital.

Infinity Media u grupaciji s Printerom

„Infinity Media“ u sastavu je „Infinity International Group“ gdje je i, javnosti po tenderima poznat, „Prointer ITSS“ koji se veže za porodicu člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Capital.ba

Kompanija „Prointer ITSS“ prošle godine je u potpunosti preuzela vlasništvo nad banjalučkom Alternativnom televizijom, da bi ove godine ATV prebacila na sestrinsku firmu „Infinity Media“.

Amerika uvela sankcije Miloradu Dodiku i ATV-u iz Banjaluke

Sjedinjene Američke Države listu sankcija na kojima se već nalazio Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, proširile su početkom godine i na Alternativnu televiziju.

Dodik je ranije rekao da je njegov sin Igor povezan sa „Prointerom“, a nedavno je potvrdio i da pokušava razviti biznis u medijima.

Podsjetimo, veći broj zastupnika Evropskog parlamenta pozvali su Evropsku uniju da slijedu primjer SAD-a i uvedu sankcije Dodiku i njegovim saradnicima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar