Mafini sa fetom i bundevom

Cooking 14. okt 202217:33 0 komentara
Shutterstock

Mafini koji brzo nestaju sa tanjira.

Sastojci:

Za pire od bundeve:

– 200 g bundeve

– 50 g maslaca

– 50 ml mlijeka

– sol, biber prstohvat kurkume

Za mafine:

– pire od bundeve

– 200 g brašna

– 2 jajeta

– 1 prašak za pecivo

– 100 ml čvrstog jogurta

– 150 g fete

– šaka sjemenki od bundeve

– sol, biber

Priprema:

Pripremite pire od bundeve. Bundevu nasjeckajte na kockice i prelijte vodom. Kuhajte je 20 minuta na umjerenoj temperaturi.

Procijedite bundevu, dodajte mlijeko i maslac, začinite i pretvorite u pire pomoću štapnog miksera.

U jednoj posudu pomješajte jaja, pire od bundeve, jogurt i fetu, a u drugoj brašno i prašak za pecivo. Mokre i suhe sastojke sjedinite u glatku smjesu.

Smjesu stavite u kalup za mafine, a na vrh svakog mafina stavite nekoliko sjemenki bundeve. Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!