Neizostavno jelo za iftar: Kako napraviti ukusnu topu?

Cooking 02. apr 202211:31 > 11:51 3 komentara
Coolinarka

Bez tope se ramazanski iftar ne može zamisliti. Zato vam donosimo jedan tradicionalni recept za ovo jelo koje je obično prvo na iftarskoj sofri.

Sastojci

mladi sir
mozzarela
masni sir – Travnički

pavlaka
malo mlijeka
mala kašika brašna
50 gr putera
so

Priprema

1.
U tavi ili aluminijskom tanjuru staviti mladi sir, masni sir, mozzarelu, pavlaku, puter. Možete pomiješati bilo koji sir od ovih pobrojanih. Neko stavlja i feta sir.

2.
Količinu prilagodite vašoj potrebi i vašem ukusu. Možete staviti i svega podjednako.

3.
Sve dobro izmješati da se istopi i na kraju dodati malo soli.

4.
Po želji mozete staviti jaje, koje će te staviti na samom početku zajedno s ostalim sastojcima.

5. Gotovu topu možete preliti istopljenim puterom i služiti uz vruć somun.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare