Kolač koji možete praviti sa šljivama, jabukama, borovnicama ili višnjama.
Sastojci:
– 4 jajeta
– 12 kašika šećera
– 12 kašika ulja
– 12 kašika mlijeka
– 12 kašika brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– 2 kesice vanilin šećera
– 300 g voća po izboru (šljive, jabuke, borovnice ili višnje)
I još…
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutit bjelanjke u čvrst snijeg.
Umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, pa im dodati brašno, prašak za pecivo, ulje i mlijeko i sve izmješati mikserom da se dobije homogena masa.
Zatim dodati snijeg od bjelanjaka i promiješati pažljivo kašikom. Ne miješati puno da smjesa ne splasne.
Tepsiju podmazati i posuti brašnom, pa posuti opranim i očišćenim voćem po izboru i peći na 200 stepeni da fino porumeni.
Posuti šećerom u prahu.
Može se dodati 100 g mljevenih oraha u tijesto ako se kolač pravi sa jabukama.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!