Zobena kaša sa lješnjacima i jabukama

Cooking 13. jan 202308:21 0 komentara
Shutterstock

Ukusan doručak koji se brzo priprema.

Sastojci:

– 1 šoljica zobenih pahuljica

– 2 šoljice mlijeka ili vode

– 2 manje jabuke

– 1 kašičica cimeta

– 2 kašike meda

– prstohvat soli

– pečeni lješnjaci

Priprema:

Zobene pahuljice kuhajte u mlijeku dok smjesa ne proključa, smanjite temperaturu, dodajte prstohvat soli i na laganoj vatri kujajte još pet do 10 minuta, dok ne postane kremasto.

U gotovu zobenu kašu dodajte cimet i med, pa izmješajte.

Dodajte jednu rendanu jabuku, a drugu isjeckajte, pa stavite na vrh kaše.

Na kraju pospite sjeckanim pečenim lješnjacima.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!