U NPS promovisana zbirka kolumni Sulejmana Kupusovića

Kultura 07. apr 201820:33 > 20:36
Izvor: N1

U Narodnom pozorištu Sarajevo, upriličen je umjetnički program povodom rođendana teatarskog velikana Sulejmana Kupusovića, režisera koji je svojim dugogodišnjim umjetničkim radom ostavio neizbrisiv trag u pozorišnoj umjetnosti.

Promocijom knjige “Gospodo Bosanci i ostali, dobro smo zaostali”, koju čine Kupusovićeve kolumne nastajale u periodu od 2005.do 2014.godine, te izložbom “Bezvremenski teatarski rukopis- Sulejman Kupusović”, Narodno pozorište obilježava rođendan ovog velikana.

“Ja u životu nisam vidjela kvalitetniju osobu, koja je imala toliko umjetničkog i ljudskog kapaciteta. Veliki vizioner, veliko srce, veliki prijatelj. Jako nam nedostaje”, izjavila je direktorica Narodnog pozorišta u Sarajevu – Marijela Margeta Hašimbegović.

A večeras na sceni Narodnog pozorišta bit će izvedena i komedija “Balkanski špijun u Sarajevu” također Kupusoviću u čast.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.