Pametni načini na koje možete iskoristiti pokvareno mlijeko

Lifestyle 21. dec 201615:55 > 15:57
Izvor: morgueFile

Šta raditi kada vam se pokvari mlijeko? Većina ljudi ga baci, a da pri tom ne znaju da ono ima višestruku upotrebu u svakodnevnom životu.

Od sada, kada god vam se mlijeko u tetrapaku ukiseli, sklonite ga sa strane i probajte jedan od ovih devet savjeta. Kada koristite pasterizovano mlijeko, samo provjerite boju mlijeka.

Ukoliko je normalne boje, bijele – ono se još uvijek može koristiti. Ukoliko je promijenilo boju, bacite ga.

Pokvareno mlijeko je idealno za palačinke. Neugodni mirisi će ispariti, a dobit ćete palačinke bolje nego što su bili do sada.

Pokvareno mlijeko se može normalno koristiti i kao sastojak u supama, kako bi bile kremastije.

Mliječna kiselina je savršen način da pripremite odrezak ili biftek. Potapanje sušenih žitarica u njega je također odličan način upotrebe tog mlijeka koje više ne želite piti, ali svakako nije za baciti.

Od pokvarenog mlijeka uvijek možete dobiti kajmak, a recepata je mnogo. Na vama je da probate.

Mlijeko koje više nije za upotrebu u ishrani možete i koristiti kao kremu za lice. Izmasirajte svoje lice pokvarenim mlijekom, pa onda to isperite vodom. Rezultate ćete vidjeti jako brzo.

Istu recepturu možete iskoristiti i za ostatak tijela, kao losion, a kalcijum koji ostaje u mlijeku – bilo ono pokvareno ili ne, možete iskoristiti da zalijete biljke u stanu ili oko njega.

Krem sa pokvarenog mlijeka može da bude idealan dodatak salatama, ali ga možete koristiti i kao dodatak za hranu koju dajete kućnim ljubimcima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.