Lipović: Boravak u prirodi u manjim grupama

Lifestyle 17. mar 202014:44 > 14:47
Izvor: N1

Predsjednik Planinarskog saveza (PS) BiH Ermin Lipović preporučio je planinarima i ostalim ljubiteljima prirode da prolongiraju masovne izlete i odlaske u prirodu i tako ispoštuju pravila koja, zbog opasnosti od širenja koronavirusa, nalažu izbjegavanje okupljanja u velikim grupama.

Lipović je kazao za Fenu da je upravo zarad sprječavanja masovnijih okupljanja zatvorena i većina planinarskih domova. Slična situacija je, kaže, i u regiji gdje je također zatvorena većina planinarskih domova.

Lipović kaže da su službeno otkazane razne manifestacije i pohodi na kojima obično bude masovno okupljanja planinara ili drugih ljubitelja prirode, kao i izvještajna Skupština PS BiH koja je trebalo da bude održana predstojećeg vikenda.

“Pojedinačnih izleta vjerojatno ima, jer i zdravstveni djelatnici preporučuju boravak u prirodi. Treba poslušati i upute Gorske službe spašavanja za izlazak u prirodu u manjem obimu jer se, u slučaju potrebe za intervencijom, i oni izlažu dodatnim rizicima”, kazao je Ermin Lipović iz Bihaća, instruktor GSS-a, alpinizma i planinarskih vodiča.

Za područje Bosne i Hercegovine na snazi je stanje prirodne ili druge nesreće izazvane pandemijom koronavirusa. Stanovništvu se preporučuje da poštuju osnovne mjere opreza, da bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad