Test otkriva kakve smo osobe

Lifestyle 10. jun 201512:46 > 14:28
Izvor: Facebook

Test koji je još 1935. godine kreirao mađarski psihijatar Leopold Szondi ovih se dana počeo širiti društvenim mrežama. Test, prema Szondiju, otkriva kakve smo uistinu osobe.

Sastoji se od 48 fotografija psihijatrijskih bolesnika, svrstanih u osam grupa, a fotografija koja je počela kružiti društvenim mrežama je fotografija iz 5. serije Szondijevog testa. Osoba treba odabrati jedno lice od osam prikazanih koje ne bi htjela sresti u mraku te se na temelju toga vrši analiza njezinog karaktera.

Nakon što odaberete jednu fotografiju, pročitajte što to govori o vama, odnosno provjerite djeluje li ovaj test.

1. Sadist – najčešće se radi o osobama mirnog karaktera koji su voljni pomoći drugima i nisu opasne za okolinu, a u slučaju konfrontacije najčešće se koriste pasivnim otporom i prkosom. Takve osobe najvjerovatnije su u sebi potisnule neka loša ponašanja prema drugima iz ranijeg razdoblja života.

2. Epileptičar – radi se o mirnoj, ljubaznoj osobi koja je prijateljski nastrojena prema osobama koje je okružuju te se s njima jednostavno povezuje. Takve osobe vjerovatno su potisnule u sebi impulzivnost te ispade bijesa i agresije koje su možda doživljavale u djetinjstvu.

3. Katatoničar – to su osobe čiji karakter označava negativizam, ali i vrlo bujna mašta. Ne vole promjene, stidljive su i samozatajne te se teško prilagođavaju promjenama. Imaju visok stepen samokontrole.

4. Šizofreničar – radi se o osobama koje se vrlo često druže s drugima, ali se svejedno osjećaju usamljenima. Iznimno su apatične, a odnosi s drugim osobama mogu biti vrlo površni.

5. Histeričar – ove osobe su najčešće narcisi i egzibicionisti kojima je veoma stalo do toga kako ih drugi vide i često pokušavaju impresionirati one oko sebe, iako na prvi pogled djeluju mirno i stidljivo. Vrlo im je važno mišljenje drugih.

6. Depresivac – osobe koje pate od nedostatka samopouzdanja i često su pesimistične te se više usredotočuju na probleme drugih, umjesto na svoje probleme. Često mijenjaju raspoloženja.

7. Manijak – ove osobe karakterizira prevelika otvorenost prema svemu te rasipanje emocijama, ali i novcem, što može dovesti do toga da se drugi u vašem društvu osjećaju provociranima. Manijaci ne vole osobe koje pretjeruju i koje su ekstremne

8. Disocijativni poremećaj identiteta – radi se o osobama koje su zbunjene po pitanju svog spolnog identiteta, ali i osobama kod kojih se javlja želja za promjenom spola. Upravo zbog toga takve osobe se ponašaju suprotno svojim osjećajima, odnosno jasno naglašavaju da su “pravi muškarac” ili “prava žena”.