Možete li riješiti ovaj superteški test?

Lifestyle 13. dec 201513:02 > 16:20
Izvor: Pixabay.com

Baš kad ste mislili da vas niti jedna kviz/mozgalica više ne može iznenaditi stigao je jedan zbog kojeg ćete se sigurno oznojiti.

Kombinacija križaljke, matematike i puzli koju je objavila britanska Obavještajna i kriptografska agencija u svojoj prazničnoj čestitci natjerat će vas da se dobro pomučite. Ako i uspijete riješiti ovaj zadatak znajte da je to to kviz/mozgalica koja po težini spada u najlakšu, prvu grupu zadataka obavještajne agencije.

Svi koji je uspiju riješiti mogu svoj odgovor poslati na e-mail adresu GCHQ-a (Goverment Communications Headquarters – Centar za komunikacije Vlade), a pobjednik će biti izvučen nakon 31. januara 2016, piše Daily Mail.

Mozgalica se sastoji od mreže polja u kojoj su istaknuta polja obojana u crno. Igrač treba prema uputama na svakom stupcu i redu zatamniti polja na sljedeći način: Ako uz stupac ili polje stoje primjerice brojke 6 2 1 1 6, to znači da treba zacrniti dva puta po šest kvadratića u nizu, dva puta po jedan i jednom dva. Zacrnjeni (osjenčani) kvadratići moraju biti razdvojeni s najmanje jednim bijelim poljem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Twitter

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.