Vlasnik "Slatkog kutka": Naučio sam kuhati nakon smrti majke

Lifestyle 18. feb 201616:28 > 17:02
N1

Stasava generacija koja će otvoriti vrata za bolje sutra. Sve je više mladih, snažnih i vrijednih ljudi koji uzimaju stvar u svoje ruke i na taj način osiguravaju sebi svijetliju budućnost u našoj zemlji.

Mladi Zeničanin Emir Beganović slučajno je otkrio svoju ljubav prema kuhinji, ali ponajviše prema pripremanju raznovrsnih slastica.

“Poslije smrti majke smo ostali tata i ja i sve je krenulo tako što smo morali preživjeti i spremati slana jela. Tu sam se upoznao prvi put sa kuhinjom jer smo morali jesti”.

Sa samo 28 godina Emir je od “Slatkog kutka” napravio brend koji osvaja svakoga ko ikada proba njegove proizvode ili posjeti njegovu stranicu na društvenim mrežama.

Posao toliko dobro ide da se sve narudžbe uzimaju najmanje tri sedmice unaprijed, kako bi sve slastice bile proizvedene i isporučene na vrijeme. Jednom je sa svojim timom napravio čak 19 torti za samo 24 sata. Za sve dosadašnje uspjehe može zahvaliti svojoj kreativnosti, upornosti, ljubavi prema ovom poslu i timskom radu.

“Nisam imao ni majstora, niti bilo koga ko je mogao mene da uči, ali sam imao svoje ruke. Tako da sve kroz sta sam prolazio je urodilo plodom i uspjehom. Moram da najavim da sam pozvan u Dortmund 28. i 29. na takmičenje poslastičara tako da ću biti rame uz rame sa svjetski poznatim poslastičarima”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Detaljnije u priči Dženite Piljug.