Opasan poduhvat: "Let" kajakom niz 15 metara visok vodopad

Lifestyle 21. nov 201412:02 > 12:17
Izvor: YouTube/screenshot

Brazilski pustolov i profesionalni kajakaš Marcelo Galizio napravio je nesvakidašnji poduhvat od kojeg se doslovno "ledi krv u žilama". On se bacio u kajaku niz 15 metara visok vodopad u nacionalnom parku Tahquamenon Falls, u američkoj saveznoj državi Michigan, a sve je snimio kamerom pričvršćenom za kacigu.

Galizio se svojim kajakom već spuštao niz vodopade, no ovo je do sada najveći koji je uspio “pokoriti”. Vodopad je visok 15 i širok 60 metara, a radi se o drugom najvišem vodopadu na sjevernoameričkom kontinentu istočno od Mississipija.

Pustolova je također snimala i fotografkinja Megan Rappa koja se bavi snimanjem ekstremnih sportova.

“Prije snimanja nisam poznavala Marcela. Upoznali smo se na internetu i on me pozvao da napravim nekoliko fotografija njegovog spuštanja”, rekla je Rappa dodavši kako se takva prilika ne propušta.

‘Marcelo je pažljivo “istraživao” slap nakon što smo stigli na lokaciju te je nakon par sati odabrao najbolje mjesto za spuštanje”, dodala je Rappa.

“Bila sam malo nervozna kad se spustio prvi put, ali znala smo da se ne trebam brinuti jer je on profesionalac”, naglasila je.

Galizio se do sada se spustio niz više od 100 vodopada širom svijeta.