Britanski medij svrstao Bihać u najljepše gradove u Europi

Lifestyle 01. dec 202111:09
Izvor: Bihać (N1)

Britanski Time Out magazin je pred kraj godine i uoči nove turističke sezone sastavio listu najljepših europskih gradova kao preporuku za putovanje tokom 2022. godine, a među top destinacijama našao se i jedan bosanskohercegovački grad.

Bihać je ispunio strogi kriterij magazina Time Out, koji je za 16 gradova na svojoj listi kazao da su pažljivo odabrane zahvaljujući “izvrsnoj hrani, kulturi, noćnom životu i duhu zajednice – stvari koje su europske gradove oduvijek činile sjajnim mjestima za posjetu,” prenosi Daily Mail.

Ovaj bh. grad se tako našao rame uz rame s nekim od najpoplarnijih turističkih destinacija, kao što su španska Valencija, češki Brno, talijanski Millano, nizozemski Rotterdam i engleski Liverpool.

“Ušuškan u sjeverozapadnm dijelu Bosne i Hercegovine, u Bihaću se sve vrti oko čarolije rijeke Une. Ekološki osviještene lokacije kao što su Japodski Otoci i Eko-Selo Natura Art u jednakoj mjeri nude avanturu i oporavak, a biciklistička ruta od centra grada do ostataka tvrđave Sokolac otvorena je za energične bicikliste koji su u potrazi za pogledom na krajolik”, navodi britanski medij, ističući ekološki aspekat destinacije, a rijeku Unu kao najljepšu u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Visa
Izvor: FENA
Izvor: N1
Izvor: Facebook

Savršen dan u Bihaću i njegovoj okolici, navode, izgledao bi ovako:

“Probudite se među otocima i skulpturama Japodskih otoka prije nego istražite slapove Nacionalnog parka Una, a završite uz hranu i piće u prekrasnom restoranu Kostelski buk koji se nalazi uz rijeku”.

Time Out savjetuje posjetu za Dan nezavisnosti BiH, 1. marta, zbog povoljnih vremenskih prilika.

Prethodno je CNN svrstao Mostar među top 15 destinacija u Europi za putovanje tokom naredne godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar