Hit destinacija nudi 500.000 besplatnih avio-karata putnicima iz cijelog svijeta

Lifestyle 04. feb 202312:38
Pixabay

Kako bi oživjeli turizam i podstakli posjetioce na dolazak, vlasti u Hong Kongu odlučile su da podijele 500.000 besplatnih avio-karata. Inicijativa „Hello Hong Kong“ nedavno je predstavljena, ali na njoj se radi više od dvije godine.

Putovanje u Hong Kong bilo je komplikovano i skupo tokom pandemije. Strog karantin, čiji je vrhunac bio 21 dan izolacije, i zahtjevi za višestrukim PCR testovima spriječili su većinu putnika da dođu u Hong Kong, piše Pun kufer.

„Karte će biti raspoređene između tri avio-kompanije: vodećeg prevoznika Cathay Pacific, HK Expressa i Hongkong Airlinesa. 500.000 karata koštalo je gotovo 255 miliona dolara. Putnici koji žele da besplatno putuju u Hong Kong mogu posjetiti internet stranicu World of Winners, počevši od 1. marta kako bi upisali svoje podatke za lutriju“, piše CNN i dodaje kako će se ulaznice dijeliti u tri talasa: od 1. marta putnicima širom jugoistočne Azije, od 1. aprila onima koji žive u kontinentalnoj Kini i od 1. maja stanovnicima ostatka svijeta.

U posljednje dvije godine mnogo se toga promijenilo u Hong Kongu. Neke omiljene lokalne atrakcije, poput plutajućeg restorana Jumbo Kingdom, trajno su zatvorene. Druge, poput poznatog Peak Trama, preuređene su tokom pandemije.

Prije pandemije Hong Kong je imao 56 miliona gostiju godišnje, a do 2022. taj je broj pao na oko 100.000. Vlasti se nadaju da bi besplatne karte mogle da poprave turističko stanje u Hong Kongu i navesti putnike da ga ponovo stave na listu omiljenih destinacija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar