Kako je biti maneken? “Gubiš prijatelje, ali vjera u Boga je tu”

N1

Modnu pistu i modeling često vezujemo za lijepe i atraktivne djevojke. Međutim, ovom profesijom se bave i muškarci. Tarik Hodžić je jedan od njih koji za N1 objašnjava kako je biti student i model pogotovo u zemlji kakva je Bosna i Hercegovina u kojoj je, nažalost mnogo toga i danas tabu tema.

Da je biti maneken  i model u Bosni i Hercegovini tabu tema i da se za ovu profesiju vežu mnoge predrasude govori nam i Hodžić. Kaže, mnogi ne razumiju posao kojim se bavi i otkriva nam sa čime se do sada suočavao.

“Do sada sam se suočavao samo sa gubitkom “prijatelja”, ali jednostavno ne želim da se za to brinem jer smatram da će istinski prijatelji uživati u onome što postižeš isto koliko i ti”, pojasnio je Hodžić.

Također, Hodžić nam kaže da se on to prevazilazi “vjerom u Boga i u sebe” i da do danas nije imao nemoralnih ponuda.

N1

Osim manekenstva i reklamnih kampanja za određene modne brendove, Hodžić je i student elektrotehnike.

“Želja mi je jednog dana doktorirati na nekom od prestižnih europskih univerziteta elektrotehnike, biti poznati model i otac koji će se boriti za svoje dijete koliko god je to u njegovoj moći”, istakao je Hodžić svoje želje i planove za budućnost.

Na kraju je istakao da mu je najviše drago što je kao dvadesetogodišnjak dobio priliku da radi pod svjetlima reflektora što mu daje podstrek da nastavi dalje da karijerom modela uporedo sa studentskim obavezama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar