Mjesečni horoskop za decembar

Izvor: Shutterstock

Nakon napornog novembra stiže decembar koji će nas okrenuti ka novoj fazi. Na samom početku mjeseca Neptun kreće u direktan hod, a nakon toga nas očekuje Solarna eklipsa u znaku Strijelca, posljednja na osi Blizanac-Strijelac. Decembar je mjesec tokom kog ćemo se družiti sa retrogradnom Venerom, dok nas na kraju mjeseca očekuje nov sudar Saturna u Vodoliji i Urana u Biku kroz napeti kvadrat.

Neptun je retrogradan od 25. juna i od tada traje naša potraga za istinom i ispunjenjem. Direktan hod planete mašte i iluzije (od drugog decembra) će nas inspirisati da potražimo inspiraciju u spoljnom svijetu, izvan sopstvenih izvora. Zbunjujuće situacije će postati jasnije, dok će kreativnost i inspiracija krenuti uzlaznim hodom.

Solarna eklipsa u Strijelcu se odigrava na dvanaestom stepenu ovog znaka (4. decembra) i predstavlja novu fazu koja će trajati šest mjeseci. Potpuno pomračenje Sunca će nam pružiti priliku da primjenimo naučeno u domenu vjere, samopouzdanja i optimizma. Jupiterijanska energija nadjačaće detaljnost svakodnevnog života pa će u najidealnijim uslovima otvoriti vrata primjeni stečenog iskustva. Najbitnija tema eklipse će biti moral.

Prije nego što Venera u Jarcu krene u retrogradni hod, Mars i Merkur mijenjaju svoje pozicije. Od 13. decembra, Merkur će biti u Jarcu (sve do 3. januara, ali će se vratiti u Jarca zbog retro hoda tokom januara), a Mars u Strijelcu (od 13. decembra pa sve do 25. januara). Merkur u Jarcu će nas okrenuti ka boljoj organizaciji, realističnijem sagledavanju činjenica, ali i studioznijem pristupu u bilo kojoj vrsti posla ili organizacije. Jedno od glavnih karakteristika ove pozicije je orijentisanost ka materijalnom, zaradi i poziciji.

Mars u Strelcu će nas ubrzati i to ka paravednosti i odbrani tuđih prava. Prisustvo planete borbe u znaku pravde i morala ukazaće na ubrzanje nekih pravnih postupaka, oslobođenje od pritisaka će biti obavezno, dok će se optimizam i ekspanzija na ličnom planu pojačati. Mnogi će pod uticajem ovog tranzita odličiti da otputuju, na odmor ili kroz emigraciju.

Retrogradna Venera u Jarcu (traje do kraja januara) startuje u isto vrijeme kada će se odigrati i Pun Mesec u Blizancima (19. decembar) što naglašava bitnost emotivnih odnosa i njihovu dinamiku. Venera u Jarcu započinje retrogradni hod nakon što se bude spojila sa Plutonom u Jarcu, pa će njen tranzit predstaviti i udaljavanje od težine, pritisaka i “okova”.

Retrogradna Venera utiče na nas uglavnom u oblastima ljubavi i finansija, ali se takođe proteže i na neke oblasti poslovanja i prijatnih aktivnosti. Ove stvari nisu jednostavne tokom ovog perioda i vrijeme je da preispitamo svoje stavove i privrženosti umjesto da hrabro napredujemo u nove ljubavne veze ili finansijske projekte. Stari prijatelji i ljubavnici se mogu ponovo pojaviti, što može da komplikuje trenutne odnose ili ćemo se češće podsjećati prošlih užitaka. Ovaj retrogradni hod može biti poziv da se pozabavimo pitanjima vezanim za odnose iz prošlosti. Decembar i januar će biti periodi tokom kojih će biti dosta izazovno zbližiti se dugogodišnjim partnerima. Netandardni, eksperimentalni i neintimni odnosi mogu imati veću prednost nad ostalima.

Pun Mjesec Blizancima će biti prva lunacija u posljednjih godinu i po dana da se ne vezuje za eklipsu, a s obzirom da će se ova luncija biti i nastavak Solarne eklipse s početka decembra, možemo očekivati prve rezultate započetih poslova. Ovaj Pun Mesec izaziva potpunu svjesnost i potrebu da sve saznamo ili bar pokušamo da to uradimo. Vrlo vjerovatno ćemo željeti da saznamo sve potrebne informacije ili ćemo bar imati priliku da objavimo neke svoja dostignuća.

Na kraju mjeseca ponovo se susrećemo sa kvadratom Saturna u Vodoliji i Urana u Biku. Prethodna dva susreta ove dvije planete smo imali u junu i februaru, te će ovaj posljednji sudar biti sukob naše želje za slobodom i potrebe za sigurnošću i stabilnošću.

Jupiter u Ribama od 29. decembra nas inspiriše i ohrabruje da osvjestimo saosećanje i maštu. Prolazak kroz ovaj znak odigraće se od kraja decembra ove godine do desetog maja sljedeće, dok će se u retro hodu na kratko vratiti krajem 2022.godine.

Ovan

Ovnove tokom decembra očekuje izlazak iz teškog perioda koji je obilježio ovu jesen. Dokle god Mars bude u znaku Škoprije (do 13. decembra) biće okrenuti ka rješavanju nekih kriza.

Prelazak Marsa u znak Strijelca olakšaće Ovnovima put ka ispunjenju nekih planova vezanih kako za lična tako i poslovna pitanja. Da je posao trenutno goruća tema govori i prisustvo Venere u Jarcu u polju karijere i ispunjenja nekih ciljeva. Pošto će vladarka ugovora i pregovora krenuti u retro hod, odvajajući se od Plutona, može ukazati na neki prekid poslovnih odnosa ili reviziju trenutnih zaduženja (koliko sam plaćen, a koliko radim).

S druge strane Venera u retro hodu može vratiti neke ponude i opcije na sto veoma brzo, već nakon kvadrata Saturna u Vodoliji i Urana u Biku. Ovaj tranzit ukazuje takođe na momenat gdje se sukobljavaju kriza na nivou zarade (potencijalno nedovoljna ili nestabilna) i potreba da dostignuta pozicija ostane stabilna. Sukob između ove dve želje natjeraće Ovnove da porazmisle kuda bi trebalo da idu i šta da rade.

Solarna eklipsa u devetom prirodnom polju unosi ogromnu količinu pozitivnije energije, specijalno ukoliko se radi o potencijalnim preseljenjima, sudskim procesima ili odlascima u inostranstvo. Ova eklipsa u sebi nosi i neke poteškoće koje se vezuju za novac i zaradu, pa će se ova tema produbljivati u vidu rješavanja narednih šest mjeseci.

Pošto će Venera u Jarcu krenuti u retro hod baš na dan kada se odigrava Pun Mjesec u Blizancima, pripadnicima prvog horoskopskog znaka predstoji ili vraćanje u neki stari ljubavni odnos ili revizija postojećeg. Oni koji su slobodni mogu očekivati ili simpatisanje sa nekim ko se iznenada pojavio. Venera kao vladarka odnosa natjeraće Ovnove da presipitaju svoje želje i interese unutar veza i brakova.

Prelazak Sunca u znak Jarca, kao i Merkura naglasit će bitnost porodičnih i poslovnih odnosa. Ozbiljniji pristup svakoj situaciji biće naglašen krajem decembra.

Period kada se planete gomilaju u znaku Jarca nije prijatan za Ovnove jer se od njih tada očekuje ozbiljnost i bolja organizacija uz poštovanje nekih pravila koja zahtijevaju nešto sporije realizacije. Takoreći, decembar će biti idealan za vježbanje strpljenja.

Bik

Decembar će za Bikove biti test i na ljubavnom, ali i poslovnom planu.

Venera u Jarcu odavno pritiska Bikove da se uozbilje specijalno na polju planiranja, ali i morala. Dok je prolazila znakom Strijelca pripadnici ovog znaka su bili fokusirani na izazovne i primamljive avanture, dok će ovaj tranzit Venere kroz znak Jarca biti nešto više obojen željom za stabilnijim okolnostima.

Retrogradni hod, koji počinje 19. decembra, označava period tokom kojeg će Bikovi napraviti presjek svojih želja, ali i mogućnosti. Bolja organizacija i nešto mudriji pristup nude prijekopotrebnu stabilnost, jer je prethodni dodir sa Plutonom osvijestio najdublje strahove vezane za novac, ali i ljubav.

Solarna eklipsa u polju zaduživanja, transformacije i seksa naglasiće ove teme narednih šest meseci. Stabilnost koju nudi Saturn tokom trajanja eklipse, ali i izazovi koje nudi Uran u Biku, direktno će uticati na poslovne i lične odluke. Biće bitno odrediti da li se isplati rizik i koje posledice isti donosi po pitanju nekog zaduživanja, odnosa, promjene ili iznenadnih ljubavnih avantura. Ovu temu će naglasiti i Mars u Strijelcu koji generalno ubrazava energiju gdje god da se nađe, specijalno u ovom znaku.

Prisustvo planeta u Jarcu (Sunce, Merkur, Venera i Pluton) u drugoj polovini mjeseca naglasiće potrebu da se na neki način definiše sve, od morala do planova. Pojačanje u vidu Sunca i Merkura u ovom polju naglašava potrebu da se odluke donose malo sporije.

Naglašeni kvadrat Saturna i Urana u Biku na kraju mjeseca će donijeti neizbježne i pomalo opeterećujuće odluke. Pritisak na polju karijere zahtijeva rezultate, dok će želja za nekom vrstom lične slobode biti ona koja nosi mnogo rizika, što Bikovi ne vole.

Jupiter u Ribama će prolaziti sve do maja jedanaestim poljem pa nudi nešto veću inspiraciju i dobitke u domenu društvenih odnosa, neke iznenadne dobitke i moguće realizacije nekih planiranih poslova.

Blizanci

Blizanci će tokom decembra biti poprilično ubrzani.

Solarna eklipsa se odigrava u znaku koji obuhvata polje emotivnog ili poslovnog partnerstva, te će ovo biti i najbitnija tema narednog perioda. Novi počeci, objava udaje ili ženidbe, zajednički život ili posao su priče o kojima će Blizanci pričati u narednim danima.

Merkur i Sunce u Strijelcu su već najavili ovakva dešavanja, pa će eklipsa samo pojačati važnost ovih bitnih tema, dok će konjukcija Venere i Plutona u Jarcu u osmom, prirodnom, polju naglasiti bitnost sigurnosti vezane za novac i emotivne odnose. Ova konjukcija može biti usmjerenje i sam osjećaj koji će stvarati može sadržati i upozorenja na realne opasnosti koje određena negativna ponašanja mogu izazivati.

Takođe, ovo je aspekt velike ljubomore i posesivnosti koja će biti razmatrana kao problem tokom trajanja retrogradnog hoda Venere u Jarcu. Ukoliko se okrenemo ka novcu, ova pozicija ukazuje na to da će Blizanci imati priliku da zaokruže neku priču vezanu za finansije i dugovanja iz januara ove godine. Ovo potvrđuje i Pun Mjesec u Blizancima koji će se odigrati u blizini kuće zarade, što samo naglašava temu novca.

Mars u Strijelcu će samo podgrijjati priču koju će aktivirati Solarna eklipsa, pa će Blizanci biti i meta nekih verbalnih napada, a biće tu i nekih ubrzanja na ovom polju. S obzirom na to da je Mars u Strijelcu veliki borac za prava drugih, vrlo je vjerovatno da će potencijalno u sukobima ova tema biti pokretač rasprava. Takođe, pošto je ovo Mars nad kojim će vladarstvo imati Jupiter, neki slobodni Blizanci će imati i nekoliko udvarača i prilika za interesantne početke.

Skupljanje planeta u Jarcu pripadnike ovog znaka može podstaći da se ozbiljnije pozabave organizacijom i sređivanjem svojih dugovanja. Takođe, ovo će biti prilika za nešto intimnije susrete sa osobama koje su dio neke prošlosti.

Kvadrat Saturna u Vodoliji u Urana u Biku naglasiće teme zdravlja i planova vezanih za posao, te se jasno nameće tema pretjeranog iscrpljivanja kroz pokušaj pronalska rješenja. Blizanci bi trebalo da budu spremni na nov preokret vezan za posao jer će tema biti sljedeća na redu što potvrđuje Jupiterov prelazak u znak Ribe.

Rak

Rakovima se u decembru aktiviraju mnoga bitna polja, a od najbitnijih je ono vezano za posao.

Solarna eklipsa u Strelcu smjestiće se u kuću svakodnevnog posla i zdravlja, te će naredni period donijeti dobre vijesti ili bar volju i želju da se nešto na ovom polju promjeni. Rakovima je trenutno dosta bitno da ne pretjeruju u potrazi za idealnim rješenjima.

Venera u Jarcu uveliko prolazi po polju partnerstva te će spoj sa Plutonom i retro hod vladarke ljubavi označiti potencijalno krizni period za zauzete Rakove, ali i izazovan perod za slobodne jer će uspomene ili pozvi bivših potencijalno uvećati. Venera i Pluton u sedmom, prirodnom, polju uvijek naglašavaju intezivne doživljaje vezane za ljubav i bilo koju vrstu partnerstva. Mnogi će biti pod pritiskom od strane partnera, poslovnog ili ljubavnog.

Skup planeta u Jarcu će naglasiti i pitanje novca unutar partnerstva, pa će ovo biti potencijalno period kada će Rakovi praviti reviziju i odlučivati da li ostaju u istim poslovnim saradnjama.

Mars u Strijelcu naglašava i ubrzava svakodnevnicu, pa uz to donosi i probleme sa umorom koji će direktno uticati na imunitet. Takođe, ovaj tranzit može ukazati i na probleme sa nekim poslovnim saradnicima ili kolegama.

Rakovima će tokom decembra najveći problem biti balansiranje između potreba i želja, pa će biti dobro da uključe intuitivnost pri odlučivanju. Takođe, nov kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku opet donosi u prvi plan temu bliskosti kako seksualne, tako i emotivne. Mnogi pripadnici ovog znaka će krajem mjeseca odlučiti šta biraju, da li žele stabilnost u smislu finansija ili nestabilnost u vidu neizvijesne budućnosti, ali koja nudi ogromnu slobodu?

Jupiter u Ribama će olakšati Rakovima protok intuitivnosti, pa će putem toga imati jasnije uvide vezane za buduće planove. Takođe, prolazak Jupitera kroz polje planiranja donosi povećanje novih mogućnosti koji se vezuju i za novčane dobitke i posao. Saradnja sa insotranstvom može biti jedna od njih.

Lav

Lavovi se u decembru okreću temi ljubavi.

Solarna eklipsa u znaku Strijelca zauzeće kuću ljubavi i zabavljanja, te će mnogi pripadnici ovog znaka započeti veoma brzo nov ljubavni odnos. Za zauzete Lavove ovo može značiti neku obnovu romanse ili pak zajednička putovanja i uživanja. Takođe, ova lunacija uz eklipsu može Lavovima pokazati put kojim bi trebalo da se kreću vezano za neki privatan posao. Takođe, Mars će od sredine mjeseca snažno aspektovati peto polje, što samo ukazuje na više dinamike i potencijalnih prijatnih dešavanja. Lavovima će biti bitno da se njihovo mišljenje čuje i bude uvaženo.

Venera u Jarcu udružena sa Plutonom inteziviraće svakodnevne obaveze i odnose na samom poslu. Moguće su tajne, namještaljke i saobotaže od strane kolega, dok će sam retrogradni hod Venere ukazati na neka preseljenja, razmišljanja o poslovnim uspjesima, ali i zdravstvenim problemima uzrokovanim poslom. Period retrogradnog hoda ove planete Lavovi bi trebalo da iskoriste kako bi napravili što bolju retrospektivu svega što se dešavalo na polju posla, komunikacije i zdravlja. Malo racionalnijii pristup bi bio idealan.

Nakupljanje planeta u Jarcu označit će period tokom kojeg će Lavovi biti mnogo ozbiljniji po pitanju obaveza i odnosa prema sopstvenom zdravlju. Merkur u Jarcu može usloviti zaradu ili je odložiti zbog nategnutih rokova.

Pun Mjesec u Blizancima će kulminirati u domenu ljubavnih veza i odnosa sa drugima, pa će sama lunacija donijeti mnogima rasplet.

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku odnosiće se i na polje poslovne ambicije i na polje partnerskih odnosa, pa će Lavovi biti prinuđeni da biraju između nešto stabilnijih prihoda i odnosa i nestabilnosti koju nudi Uran.

Jupiter u Ribama će kod Lavova probuditi veću želju da prodube i približe se partnerima, ali i onima koje su vremenom zapostavili. Jupiter u osmom prirodnom polju može pomoći, ali i odmoći na polju finansija, često je prisutan u uvećanju dugovanja.

Djevica

Djevice tokom decembra započinju novu fazu vezanu za dom i porodicu.

Solarna eklipsa u Strelcu označiće početak nove faze tokom koje će se pripadnici ovog znaka baviti pitanjima vezanim za porodicu i dom, specijlano po pitanju planova i širenja, što nekretnina, što broja članova.

Merkur u Strijelcu, ovog mjeseca Djevice okreće ka ubrzanju u domenu razmišljanja, rasijanijem ponašanju, ali i direktnosti pri komunikaciji. Djevice od 13. decembra postaju ozbiljnije i više zainteresovane za novac, ljubav i djecu. Ozbiljnije i rezervisano ponašanje biće prisutno sve dok Merkur ne bude prešao u Vodoliju trećeg januara.
Mars u Strijelcu će samo ubrzati postojeće planove, pa će već na polovini mjeseca Djevice biti poprilično zauzete radovima ili popravkama. Takođe, tranzit Marsa kroz polje kuće i doma naglašava mogućnosti da se unutar porodičnog okruženja desi par svađa i rasprava zbog istjerivanja nečije pravde.

Venera u Jarcu prolaskom kroz peto prirodno polje, naglašava ozbiljnost u emotivnim odnosima i izaziva nepovjerenje u uspjeh istih. Ovde će biti fokus na odbacivanju svega što kvari sreću i ispunjenje nekih intimnih želja. Zauzete Djevice mogu eliminisati prepreke koje stoje između njih i budućeg potomstva.

Prisustvo Saturna u Vodoliji, u kući svakodnevnih obaveza, pritiska pripadnike ovog znaka na predani rad i više naprezanja. Kvadrat sa Uranom u Biku pritisnuće Djevice da se odluče kojom vrstom posla žele da se bave i na koji način žele da sprovedu ideju koju budu imali. Da bi došli do rješenja, pomoći će im Venera u Jarcu praveći plodno tlo za malo lošiju zaradu i konstantan pritisak na poslu zbog bolje efikasnosti. Konjukcija Venere i Plutona u Jarcu će biti inicijalna kapisla i momenat osvješćenja baš na temu novca i generalnih finansija. Retrogradni hod će samo pojačati razmišljanje i analizu povodom situacije u kojoj se budu našli.

Što se tiče emotivnih odnosa, oni koji su čvrsti i postojani nemaju čega da se plaše, naglasak će biti na međusobnom povezivanju u vrijeme kriznih dešavanja, dok će oni slabiji biti skloni prekidima.

Jupiter u ribama će ući u sedmo, partnersko, polje i samim time naglasiti lijep period za pripadnike ovog znaka. Takođe, zbog Jupiterovog tranzita kroz ovo polje, mogući su sudski procesi, ali i neka ozvaničenja odnosa.

Vaga

Vage će najveću borbu tokom decembra voditi na ljubavnom planu.

Venera, vladaraka ovog znaka od početka novembra prolazi kroz znak Jarca, usredsređujući Vage na obaveze, posao, novac i status. Kako je u decembru konjukcija Plutona i Venere u Jarcu, a znamo da Mars u Škorpiji pozitivno aspektuje ovaj dvojac, emotivni odnosi bi trebalo da budu u balansu, ali će tema novca i daljih planova biti u fokusu.

Pluton i Venera udruženi mogu donijeti ljubav iz prošlosti koji će opet dobiti novu šansu, te će mnoge Vage biti u prilici da obnove strast i odnose koji su im bitni. Ovo može biti i vrijeme prijatelja koji se javljaju iz prošlosti, ali i nekih rođaka koji se dugo nisu pojavljivali. Kada Venera bude u retro hodu Vage će preispitivati sve odnose, povlačeći se od drugih i ostavljajući sebi prostora da naprave neku reviziju prethodnih dešavanja.

Planete u znaku Strijelca (uključujući i Mars) pozitivno će uticati na ovaj znak. Pojačana komunikacija i kraća putovanja unijet će svježinu i pozitivnost u svakodnevnicu, dok će planovi za sada ostati na riječima, a djela se očekuju kad i Sunce i Merkur budu u Jarcu.

Solarna eklipsa u znaku Strijelca okupiraće prirodno, treće, polje i samim time označiti fazu tokom koje će Vage razmjenjivati ideje i ići na kraća putovanja i učestvovati u raznim diskusijama. Takođe, eklipsa ukazuje na početak rješavanja nekog problema vezanog za mjesto stanovanja.

Planete u Jarcu će okupirati četvrto, prirodno, polje forsirajući pripadnike ovog znaka da dokažu da su spremni da promjene ponašanje i samim tim dokažu da su dorasli zrelijem načinu razmišljanja. Moguća su ubrzanja na polju razmišljanja, nešto studiozniji pristup svemu, dok će paralelno porodica biti u prvom planu. Moguća je zabrinutost zbog nekih kraćih rokova pa su u drugom dijelu mjeseca moguće panike, ali i pretjerana razdražljivost.

Pun Mjesec u Blizancima će donijeti kulminaciju koja Vage uvodi u polje posla i karijere, te će sve poslije 20. decembra biti okrenuto ka napredovanju.

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku na kraju mjeseca obuhvatiće polja transformacije, seksa, dugovanja i ljubavi pa možemo reći da će Vage imati priliku da se lome po pitanju nešto funkcionalnijih okolnosti i efikasnijih rešenja. Ukoliko postoje dugovi, onda će rješenje ići ka nekim starim i tradicionalnim potezima, dok ukoliko se riješava pitanje nekog odnosa prevagu će donijeti isključivo ona strana koja nudi veću bliskost.

Jupiter u Ribama u kući svakodnevnice može okrenuti Vage ka nekom većem haosu vezanom za organizaciju i saradnju sa drugima, pa će pripadnici ovog znaka pokazati svoju najveću vrlinu koja se često okrene protiv njih, asertivnost. Jupiter u ovom znaku donosi poslove vezane za kreativnost, ezoteriju i kozmetiku.

Škorpija

Škorpije će tokom decembra biti okrenuti ka novcu i zaradi, mada će biti i problema na ljubavnom polju.

Solarna eklipsa u Strijelcu i kvadrat Marsa u Škorpiji i Jupitera u Vodoliji poguraće Škorpije ka cilju vezanom za zaradu. Eklipsa u polju novca ukazuje na bitna dešavanja povodom ovog pitanja narednih šest mjeseci, dok će borba za ovu temu biti bez zadrške i pretjerane taktike.

Koncentrisana kombinacija planeta u znaku Strijelca i to u drugom prirodnom polju donijet će i troškove, ali i zaradu. Ovo može takođe biti prekretnica za Škorpije, s obzirom na to da aspekti u drugom polju ukazuju na promjenu načina ishrane i generalnog stava apropo samopuzdanja. Pripadnici ovog znaka imaju priliku u decembru da poprave svoje materijalno stanje, ali i da dovedu u red zdravlje i samopuzdanje.

Venera u Jarcu trenutno vodi glavnu riječ kad su u pitanju ljubav i odnosi, pa će Škorpije donekle lako prihvatiti partnerovo ili partnerskino hladnije ponašanje, dok će mnogi, tek započeti odnosi biti puni strasti i fatalnosti. Lak upliv u duge odnose mogu očekivati i slobodne Škorpije jer će retrogradna Venera zaokrenuti unazad baš u polju komunikacije, pa neka poruka ili poziv mogu biti iznenađenje, ali i poziv na razmišljanje.

Takođe, ovakva pozicija Venere će opet pritisnuti i polje novca, pa će Škorpije biti prinuđene na neke jake rezove.

Pun Mjesec u Blizancima doživljava kulminaciju u osmom, prirodnom, polju što samo ukazuje na dostizanje vrhunca na polju zaduživanja i intimnosti. Neki pripadnici ovog znaka se u ovom periodu riješavaju nekih finansijskih problema, dok će ostali imati priliku da što jasnije i bolje ispolje riječima ono što ih muči i time se približe drugoj strani.

Koncentracija planeta u Jarcu označiće bitnost odgovornih i efikasnijih poduhvata, specijalno u domenu organizacije. Sunce i Merkur će konačno motivisati Škorpije na nešto jasniju komunikaciju, specijalno sa nadređenima.

Kvdrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku stvoriće tenziju na polju ljubavnih odnosa i partnerstva i kuće doma i porodice. Neke odluke mogu biti donesene nevoljno, a centralna tema se tiče budućnosti i sazrijevanja pripadnika ovog znaka. Saturn će natjerati Škorpije da se fokusiraju na sve teme vezane za porodicu i stambeno pitanje, dok će Uran u Biku vući na stranu partnerstva koje može biti nestabilnije nego inače.

Jupiter u Ribama će generalno prijati Škorpijama, produbiće intuitivnost, malo unijeti lijepe momente na polju ljubavi i zabavljanja, pa su moguće neke lijepe vijesti oko Nove godine vezane za temu ljubavi, djece, zabave i putovanja.

Strijelac

Strijelečevi će u decembru prikazivati sebe u najboljem svjetlu.

Konjukcija Merkura i Sunca u Strijelcu stavila je pripadnike ovog znaka u prvi plan, specijalno kada su partnerski odnosi u pitanju. Solarna eklipsa i Mars u Strelcu naglasiće energiju, šarm i pozitivan stav pripadnika ovog znaka, pa će imati priliku da u nanrednih šest mjeseci promijene ili ljubani status i uđu u nešto ozbiljnije ili će se pokrenuti priča o nekoj dobroj poslovnoj ponudi. Bez obzira na okolnosti, Strijelčevi ne bi trebalo da imaju problema u realizaciji svega što naume. Ubrzanje koje pruža Mars u Strijelcu i to u prvom polju može biti dvojako, da inspiriše i navede na fizičke povrede.

Strijelčevi će tokom decembra biti najviše okrenuti ka pravdi i idealizmu, što naglašavaju i Jupiter u Vodoliji, ali i u Ribama. Fokus sa komunikacije i razmišljanja o budućnosti se pomjera ka domu i porodici i rješavanju bitnih ličnih pitanja. Prelaskom Jupitera u polje doma i porodice naglašava mogućnost bilo koje vrste proširenja.

Venera u Jarcu i konjukcija sa Plutonom naglašava polje novca i zarade, pa bi Strijelčevi trebalo da pripaze kojim metodama se služe pri dolaženju na cilj. Pluton intezivira želju, ali i tjera na zakulisne radnje, iskorišćavanja i malverzacije. Kada Venera bude krenula u retrogradni hod, Strijelčevi će morati da se pozabave i svakodnevnim obavezama, ali i zdravljem. Neka vrsta analize i odsjecanja zadovoljstava će svakako biti prisutna.

Pun Mjesec u Blizancima naglašava opet bitnos partnerskih odnosa, pa će sama lunacija uvesti slobodne Strijelčeve u neku novu ili staru priču u kojoj će morati da dominira bliskost, dok će se Venera u Jarcu potruditi da sve bude na distanci, što može uzrokovati probleme i nagla povlačenja.

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku naglasiće ono najbitnije pitanje za Strijelčeve, da li ostati ili ići negdje dalje, pa šta god to dalje značilo. Nekome će donijeti nevoljno preseljenje ili prihvatanje nekih poslova koji neće donijeti mnogo novca, ali će pružiti neku vrstu sigurnosti.

Jarac
Jarčevi u decembru osvajaju ličnu slobodu.

Pošto ćemo tokom poslednjeg mjeseca imati podjeljenost između vladarstva planeta u Strijelcu i u Jarcu, za očekivati je da pripadnici ovog znaka u tišini i miru naprave plan, a onda od druge polovine mjeseca isti i sprovedu u djelo.

Solarna eklipsa će se odigrati u dvanaestom, prirodnom, polju te će narednih šest mjeseci biti rezervisano za brigu o mentalnom i fizičkom zdravlju. Jarčevima je neophodno da sebi ne urušavaju samopuzdanje, jer će Mars razbuditi sve uspavane probleme. Prisustvo planeta u Strijelcu otvara vrata za osluškivanje, ličnih, unutrašnjih procesa, specijalno onih koji su tačka spoticanja u realizaciji nekih želja i stremljenja.

Venera u Jarcu udružena sa Plutonom u prvom polju, Jarčevima donosi šarm, praktičnost i strogoću, specijlano naspram emotivnih odnosa. Moguće su rasprave i nesporazumi, specijalno u vrijeme Punog Mjeseca u Blizancima koji može preokrenuti poslovne tokove. Ova lunacija Jarčevima donosi konačno okretanje bitnim temema za drugu polovinu decembra (ali i januara), a to je ljubav i odnosi sa poslovnim saradnicima.

Retrogradna Venera u Jarcu će vratiti nazad svakako nekoga iz prošlosti, ali će i uspomene i sjećanja biti prisutna. Neki slobodni će zagaziti u nešto komplikovanije odnose, a isti će biti skloni sumnji i konstantnim procjenama (“da li je vrijedan/vrijedna mog anagažovanja?).

Planete u Jarcu od druge polovine mjeseca će osnažiti Jarčeve i okrenuti ih ka nešto krućem ponašanju koji može negativno da se odrazi na lične i emotivne odnose, dok će ovaj stav biti odličan za posao.

Kvadrat Saturna i Urana u Biku može pokrenuti bitnu temu na polju ljubavi. Prste će umiješati i novac, pa će odluka biti vezana i za samovrijednovanje pripadnika ovog znaka, ali i za praktična pitanja vezana za novac i stabilnost. Nestabilni i pomalo čudni partneri su sasvim mogući u narednom periodu.

Jupiter u Ribama biće prisutan u polju komunikacije, kraćih putovanja i najbliže okoloine, pa će Jarčevi biti u prilici da drugima budu više na usluzi, ali i da putem ovog tranzita nauče i neke nove vještine, npr u domenu ezoterije, psihologije i sl.

Vodolija

Vodolijama je decembar mjesec za druženja i nešto intimnije trenutke.

Solarna eklipsa u polju realizacije planova i druženja sasvim izvjesno pripadnike ovog znaka smješta u centar bilo kog dešavanja. Nešto veće ubrzanje će potrajati dok planete budu prolazile znakom Strijelca, dok će samo Mars u Strijelcu uzburkati sve i potencijalno donijeti neku interesantnu, ljubavnu priču. Svakako tokom decembra su moguća prijatna putovanja, ali i druženja i poznanstva.

Vodolijama najveću muku stvaraju i Saturn u Vodoliji, ali i Uran u Biku, konstantno ih držeći na klackalici između obaveza i želje da se smire. Međutim ,kraj decembra ne obećava smirivanje već još jedan udar kvadrata ove dvije planete. Sam aspekt može izazvati potrebu da se ili zaustave na neko vrijeme i prihvate gomilanje obaveza ili da se priklone nešto slobodnijem i rizičnijem ponašanju. Iscrpljujući ritam koji ih prati tokom cijele godine bi mogao da kulminira bitnom odlukom vezanom za neka lična pitanja i emotivne ili poslovne odnose.

Kada se planete budu preselile u znak Jarca, Vodolije će se povući malo u sebe od svih. Težina i pritisak će kulminirati umorom, a tokom tog povlačenja moguće je i pravljenje nekih novih planova. Odlična koncentracija u ovom periodu može rezultirati upijanjem nekog znanja i marljivo prikupljanje informacija vezanih za neki poslovni poduhvat ili neke priče iz sfere ličnog života.

Venera i Pluton boraviće u skrivenom, dvanaestom polju, pa udruženi mogu doneti neki strastven odnos koji može odvesti u gubitke, mentalne ili materijalne. Skriveni ljubavnici će morati da se pripaze u narednom periodu, jer njihova tajna može biti otkrivena. Slobodne očekuje nepristojna ponuda od zauzetih simpatija ili bar komlikovaniji odnos koji zahtijeva skrivanje. Tenzija na polju ljubavnih odnosa može potrajati sve do kraja venerinog retrogradnog hoda (do kraja januara).

Jupiter u znaku Ribe, apsektovaće pozitivno polje zarade, tako da će Vodolije biti u narednim mjesecima nešto bezbrižnije. Uvećanja su moguća već od januara.

Ribe

Ribe mogu da se raduju jer uskoro dočekuju svog vladara koji će im donijeti sigurno prijatne i srećne trenutke.

Kada Jupiter bude prešao u ovaj znak, Ribama će svanuti, nalet pozitivne energije će biti primjetan, dok će se pripadnici ovog znaka ponašati euforično. Jupiter u Ribama obećava i gojenje ovom znaku, pa ne bi bilo loše pripaziti na to.

Pozitivne promjene na emotivnom planu biće pod uticajem Jupitera, ali i Venere u Jarcu koja trenutno prolazi kućom koja vlada temom “ljubav koju dajem”, a kako ona trenutno ne može da pruži više sem racionalnog i obavezujućeg, biće dosta natezanja i procjenjivanja.

Venera udružena sa Plutonom intezivira i situaciju na poslu i na ljubavnom planu, pa su moguća velika iscrpljivanja i zakulisne radnje na radnom mjestu, dok će ljubavni odnosi biti više orijentisani na funkcionalnost (ovo je Ribama najteže da postignu). Kako bude krenula u retro hod, pripadnici ovog znaka se mogu povući iz nekih tema vezanih za posao ili neke odluke mogu biti revidirane.

Solarna eklipsa se odigrava u polju karijere i ukazuje na sigurna napredovanja i pohvale.

Prolazak planeta kroz znak Strelca može izazvati konfuzne situacije i može doneti gomilanje obaveza na poslu. Sunce i Merkur ukazuju i na povećane obaveze, dok će Mars natjerati pripadnike posljednjeg znaka da se ubrzaju i preuzmu neke liderske pozicije. Najbitnije vezano za ovaj period je da se ne pretjeruje sa obećanjima, jer Venera, a kasnije i Sunce i Merkur u Jarcu ukazuju na konkretne rezultate.

Moguća su neka stara povezivanja među prijateljima iz čega mogu nastati neki nove odluke vezane za posao ili putoavanja.

Što se tiče ljubavnog života, on je pod vladarstvom Merkura, tako da će prvi dio mjeseca biti malo nestabilniji i partneri mogu djelovati nepouzdano i rasijano, dok će se situacija smirivati već od druge polovine decembra.

Pun Mjesec u Bliznacima ukazuje na kulminaciju koja će Ribe natjerati da se rastrgnu između posla i porodičnog doma, ali isto tako da odluče šta bi u narednom periodu na poslu trebalo da doživi kraj, a šta bi trebalo da se nastavi dalje.

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku direktno govori o potrebi da se nešto na nivou načina razmišljanja promjeni. Ribe nisu znak koji se oslanja na ono “sigurno” jer su i same nestalne, ali ipak više cijene radost i sreću, pa će ovaj momenat u kom moraju da biraju manje zlo biti izuzetno teško. Podjeljenost će biti između “želim apsolutni mir i da se sklonim od drugih” , dok će s druge strane biti pritisak na polju planova, koji su skloni promjenama. Dakle šta izabrati? Nestabilnost i nepredvidivost ili tišinu i otuđenost od svih?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar