N1 u Bužimu: Igrali smo se sa Sevdahom, najljepšim tornjakom na svijetu

Lifestyle 12. okt 202114:15 > 14:42
Izvor: N1

Nakon svjetske izložbe pasa održane u češkom gradu Brnu, najljepši tornjak na svijetu, dvogodišnji Sevdah stigao je svojoj kući u Bužimu, a danas ih je posjetila i ekipa N1.

U bužimskom naselju Zaradostovo uz Sevdaha boravi još 11 pasa, tri mužjaka Toro, Atos, Astor, a od ženski Atina, Diva, Buna, Disa, Jana, Nela, Lora i Lara i Rosa.

“Na prvu izložbu vodili smo ga s osam mjeseci. Bio je šampion mladih, šampion BiH i odmah je dokazao da je spreman za takva takmičenja i to nas je ponukalo da ga prijavimo”, kaže Mirsada Burzić, vlasnica Sevdaha.

Njen suprug Husnija kaže da je osjećaj nakon pobjede neopisiv.

“Vjerovali smo u njega, ali ovo nismo očekivali. Pripreme krenu na lokalnim takmičenjima i onda kad potvrdite da je poseban i da vrijedi, idete dalje. Supruga ga je spremila, okupala, odvezli smo ga u Zagreb i onda su ga i tamo malo uređivali. S njim i sa svim našim psima radimo 24 sata”, kaže za Anadoliju Husnija Burzić, vlasnik Sevdaha.

Sevdah kojem je ovo posebno ime dao prvi vlasnik iz Zagreba ima i sestru Sabur koja s vlasnikom živi u Hrvatskoj, a dva brata Srdo i Suko žive u Livnu u Bosni i Hercegovini.

N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar