Ovaj sastojak istjerat će neugodan miris iz vašeg hladnjaka

Lifestyle 18. sep 202208:30
Pixabay

Ponekad se neugodnog mirisa iz hladnjaka teško riješiti čak i nakon što temeljito operete sve police deterdžentom ili nekim antibakterijskim sredstvom, nakon što ste prethodno izbacili sve voće i povrće koje se počelo kvariti.

Zato nije zgorega podsjetiti na neke savjete koji vam mogu dobro doći u održavanju čistoće i uklanjanju neugodnih mirisa u hladnjaku.

Soda bikarbona

Da biste uklonili neugodan miris, prebrišite sve površine u hladnjaku otopinom od jedne žličice sode bikarbone u litri tople vode, ili vodom u koju ste dodali malo alkoholnog octa. Pritom je važno da obrišete baš sve površine, što uključuje i gumu na vratima, kao i držače polica, pišu 24sata.

Soda bikarbona korisna je i za prevenciju neugodnih mirisa: Jednostavno ostavite otvorenu posudicu sode bikarbone u hladnjaku. Njen učinak trebao bi trajati do tri mjeseca, nakon čega posudicu sa sodom treba zamijeniti.

Redovito brišite police

Da biste održali svježinu u hladnjaku prebrišite ga svakih nekoliko dana vodom u koju ste dodali malo octa. Također, nastojte redovito trošiti namirnice koje ne mogu dugo stajati. To se posebno odnosi na voće i povrće, koje uslijed truljenja može razviti vrlo neugodan miris.

Komentari

Vaš komentar