Ovo je zagonetka koju FBI postavlja svojim kandidatima: Možete li je riješiti

Lifestyle 06. dec 202211:44
Izvor: Canva/ Ilustracija

Poznato je da FBI agenti postavljaju niz pitanja prije nego što zaključe da li je neko dovoljno kvalifikovan da se zaposli kod njih.

Matthew Palandra je na svom TikTok profilu okačio zagonetku za koju tvrdi da se koristi kada neko dođe na razgovor za posao.

„Muškarac i žena izlaze na piće na svom prvom sastanku. Vreo je ljetni dan, tako da dok muškarac i žena čekaju na obrok, oboje dobijaju čašu ledene vode“, počinje on zagonetku.

„Žena se jako znoji i dodatno je žedna, pa odmah na početku ispija tri čaše ledene vode, dok je muškarac pio samo gutljaje vode tokom obroka. Kasnije tog dana, muškarac šalje poruku ženi govoreći joj da je bolestan i da se osjeća izuzetno slabo. A prije ponoći, policija je proglasila čovjeka mrtvim. Kada je žena privedena na ispitivanje, utvrđeno je da su i ona i piće njenog partnera bili otrovani“, završava Matthew.

@themagicmatt What was in his drink?😳🥂#riddle#solve#trythis ♬ Damned - Treyarch Sound & Brian Tuey & James McCawley & Kevin Sherwood

Oni su trebali da zaključe zbog čega je muškarac umro, a ona ne. Pred njima je bio težak zadatak koji su samo rijetki uspjeli da riješe. Pokušajte da razmislite i riješite zagonetku.

Rješenje:

Žena je bila veoma žedna, pa je zbog toga vodu pila brzo. Otrov se nalazio u ledu i zbog toga je ona u sebe unijela veoma malu količinu otrova. Led nije uspio da se otopi. Muškarac je vodu pio polako i u sebe unio veliku količinu otrova, jer se led u njegovoj čaši istopio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar