U izgradnji “voz smrti” – dostiže rekordnu brzinu od čak 250 km/h

Lifestyle 04. feb 202119:021 komentar
Izvor: Pixabay.com / Ilustracija

Takozvani "voz smrti" koji je trenutno u izgradnji na Bliskom istoku izvjesno će srušiti postojeće rekorde brzine, visine i dužinu staze na jednoj od najizazovnijih atrakcija u mnogim zabavnim parkovima u svijetu.

Pod nazivom ‘Sokolov let’, ova vožnja će biti glavna atrakcija zabavnog parka Six Flags Qiddiya, koji bi se trebao otvoriti u Saudijskoj Arabiji, nedaleko od glavnog grada Rijada 2023. godine.

Prema saopštenju koje je izdala investicijska firma Qiddiya, koja u suradnji s američkom kompanijom Six Flag gradi zabavni park, ovaj “rollercoaster” će se protezati duž staze od preko četiri kilometra, prenosi CNN.

Posjetitelji će iskusiti “slobodni pad” s litice u dolinu duboku 160 metara zahvaljujući tehnologiji magnetskog ubrzanja motora (LSM tehnologija) i “postižući brzine bez presedana od 250 km/h”.

Let sokola bit će ujedno i najviša samostojeća struktura voza smrti na svijetu”, navodi se u saopštenju.

Voz smrti će moći povesti do 20 putnika na trominutnoj vožnji koja nudi panoramski pogled na Six Flags Qiddiya.

Ako je video prikaz u produkciji Qiddiya približan onome što će posjetitelji zabavnog parka doživjeti, onda je ovo samo za istinske avanturiste.

Što se tiče samog zabavnog parka, Six Flags Qiddiya sadržavat će 28 vožnji i atrakcija u šest tematskih krajeva: The City of Thrills, Discovery Springs, Steam Town, Twilight Gardens, Valley of Fortune i Grand Exposition.

Izgradnja parka, smještenog oko 40 minuta od Rijada, započela je 2018. godine.

Komentari

Vaš komentar