Vitamin uz koji možete imati ravan stomak

Lifestyle 24. nov 202119:371 komentar
Izvor: Piotr Marcinski / Panthermedia / Profimedia

Svi znamo da stomak obično raste zbog nedovoljno vježbanja i prejedanja. No, znanstvenici kažu da to može biti uzrokovano i nedostatkom određene vrste vitamina. Ako se ne možete riješiti sala na stomaku čak i kada pazite na prehranu i redovito vježbate, moguće je da vam fali vitamina D.

Studije su pokazale da osobama koje imaju viška sala na stomaku fali vitamina D. Osim što je ovaj vitamin važan u borbi protiv osteoporoze i poboljšava raspoloženje, također je važan i u mršavljenju, odnosno rješavanju sala na stomaku.

#related-news_0

Vitamin D ili sunčani vitamin unosimo ponajprije putem sunčeve svjetlosti. No, i određene namirnice mogu biti obar izvor ovog vitamina. Jedini način da utvrdite da vam fali ovog vitamina jest laboratorijskim testiranjem.

Ako vam fali vitamina D, osim sala na stomaku, mogu se javiti i drugi problemi kao što su slab imunološki sustav, kronični umor, depresija, anksioznost, gubitak kose, bolovi u mišićima i zglobovima.

Kako biste izbjegli sve to, pobrinite se da ste dovoljno izloženi sunčevoj svjetlosti te jedite hranu bogatu vitaminom D. To su namirnice kao što su jaja, gljive, riba i mlijeko, piše Healthy builderz. Uz to, možete uzimati i dodatak vitamina D, ali se najprije posavjetujte sa svojim liječnikom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar