Vježba za lijepo oblikovane i jake noge

Lifestyle 13. maj 202209:26 > 09:54
Izvor: Shutterstock

Kada je u pitanju oblikovanje donjeg dijela tijela, postoji jedna vrlo jednostavna vježba, koja daje sjajne rezultate. To je, vjerovali ili ne, sjedenje uza zid, a ovu vježbu možete vrlo lako modifikovati za još veći efekat.

Kada vam dosadi obično sjedenje uza zid, postoji izazov koji će pokazati koliko ste zaista u formi, piše Aktivni.si, a prenosi City Magazine.

City Magazine podsjeća da ćete imati koristi isključivo od pravilnog izvođenja ove vježbe, što podrazumijeva da vam leđa stoje pravo dok ste naslonjeni uza zid, a koljena savijena pod uglom od 90 stepeni u sjedećem položaju. Ruke možete držati uza zid, na svojim butinama ili na bokovima. Na kraju, ne zaboravite da prilagodite vježbu svojoj fizičkoj spremi i prestanete da je izvodite dok još imate snage da se uspravite.

Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Plan izazova

Sjedite uza zid 1 minut i 30 sekundi;

Odmorite se 30 sekundi;

Sjedite uza zid 1 minut i 15 sekundi;

Ponovo se odmorite 30 sekundi;

Spustite se još niže, kao da radite čučanj, ispružite ruke i u tom položaju ostanite 1 minut;

Odmorite se 30 sekundi;

Sjedite uza zid 45 sekundi;

Odmorite se 30 sekundi;

Sjedite uza zid 30 sekundi;

Odmorite se 30 sekundi.

Zvuči naporno, zar ne?

E, pa vježbe još nisu gotove. Sada je vreme da ponovite svaki korak, ali od poslednjeg ka prvom. Ako uspete da završite ovaj izazov, u odličnoj ste fizičkoj formi.

U slučaju da ste se zaustavili kada ste završili poslednji korak i niste krenuli da radite nove serije vježbi, ali u obrnutom redosljedu, trebaće vam još malo vremena dok ne ojačate dovoljno da kompletirate ovaj izazov.

Ako pak niste bili u stanju da završite polovinu ovog izazova, to je znak da treba da dodatno poradite na snazi svojih donjih ekstremiteta.

Kada u potpunosti savladate sjedenje uza zid, savet je da vježbu dopunite elastičnom trakom, koju ćete na jednom kraju držati nogama, a na drugom vući gore-dole rukama, kako biste ojačali i ove dijelove tijela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar