Brzi čokoladni kroasani

Cooking 01. nov 201914:58 > 15:00
Shutterstock

Ideja za obrok koji će oduševiti mališane. Napravite čokoladne kroasane koje možete držati u zatvorenoj kutiji tri dana nakon pečenja.

Sastojci:

– 1 paket (500 gr) lisnatog tijesta (otkravljenog, ali hladnog)

– 200 g čokoladnog namaza

– 1 jaje (plus 1 kašika vode)

Priprema:

Ugrijte rernu na 180°C. Pripremite pleh, postavljen papirom za pečenje. Pospite radnu površinu sa malo brašna i odmotajte rolnu lisnatog tijesta. Izravnajte ga oklagijom. Isjecite trouglove oštrim nožem ili nožem za picu.

Na svaki trouglić stavite po jednu kašiku čokoladnog namaza i onda urolajte kroasan, počevši od najšireg dijela ka vrhu.

Stavite na pleh i lagano, prstima savijte kroasan u oblik polu-mjeseca.

U manjoj činiji umutite jaje sa kašikom vode i premažite kroasane.

Pecite od 25 do 30 minuta ili dok kroasani ne porumene.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad