Pržene jagode

Cooking 02. jun 202017:39 > 17:55
Shutterstock

Poslastica kojoj ćete teško odoljeti.

Sastojci:

– 1 šolja mlijeka

– 1 jaje

– 1 kašičica otopljenog putera

– 1 kašika ekstrakta vanilije

– 1/2 kašike ekstrakta badema

– 1 /4 šolje šećera

– 1/2 kašike izrendane kore od limuna

– 1 1/2 šolja brašna

– 1/2 kašičice soli

– 1 kašiku praška za pecivo

 Priprema:

U posudu sipajte mlijeko i jaje, pa umutite ručnom mutilicom.

Dodajte puter, vaniliju, badem, šećer i koru od limuna.Opet sve lijepo umutite ručnom mutilicom. Zatim dodajte prosijano brašno, so i prašak za pecivo.

Umutite tijesto ručnom mutilicom. Zatim uzmite štapiće za ražnjiće i nabodite jagode na svaki. Lijepo obložite jagodu tijestom i stavite u šerpu sa dosta ulja.

Pržite kratko, izvadite i stavite na ubrus, pa sklonite sa ražnjića.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad