Jednostavne rolnice u kojima ćete uživati.
Sastojci:
– 500 g kora
– šargarepa
– crni luk
– kupus
– tikvice
– sir
– špinat
– bijeli luk
(količina povrća po izboru)
Priprema:
Svo povrće isjeckajte na kockice i pomiješajte. Stavite ga da se kratko probari i ona ga ocijedite.
Pripremite tanke kore za pitu. Jednu koru presijecite na 4 djela, jedna četvtina neka vam bude jedna rolnica.
Na svaku koru namažite ulje pomiješanimsa vodom, pa onda stavljajte fil, neka to okvirno bude jedna kašika.
Na kraj kore stavite fil i uvijte ivice na unutra, pa urolajte. Tako ponovite sve dok imate kora.
Stavite u pleh za pečenje koji ste obložili pek papirom, poprskajte sa malo ulja i stavite u zagrijanu rernu da se peče.
Ne treba im više od 20 minuta, gotove su kada dobiju lijepu zlatno- žutu boju.
Prijatno!