"Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje", poznata je krilatica koju su nam roditelji pjevali da bi jeli jaja.
Jaja su puna vitamina A i B12, minerala, cinka i kalcija, što ih čini odličnim za mišiće, kosti i zube.
Jaja se mogu jesti pripremljena na razne načine, a svaki od tih načina podrazumijeva bacanje ljuske jajeta. Kako bi ubili sve bakterije potrebno je prokuhati jaja s ljuskom desetak minuta.
Ako i dalje niste sigurni da li su potpuno očišćene, ubacite ih u rernu na 175 stepeni na 15 minuta i budite potpuno uvjereni u to da su čista od bakterija. Kada to uradite, sameljite ih u fini prah i smjestite u hermetički zatvorenu posudu.
Poslije toga, dodajte u jelo po izboru. Samo pola kašike biće dovoljno za preporučeni dnevni unos kalcijuma koji iznosi 1.000 mg za odrasle osobe.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.