Doručak je, kažu, najvažniji obrok, no često u žurbi jedino što stignete pojesti je banana. No, čini se da to voće ipak nije baš pogodno za doručkovanje.
Nutricionisti navode da iako se banane čine kao savršena opcija za brzinski doručak, one to zapravo nisu. Ako se same jedu, banane nisu najbolja opcija jer u sebi sadrže čak 25 posto šećera i spadaju u umjereno kisele namirnice.
Najbolji način za započeti dan je doručkom koji sagorijeva masnoću i koji će vas također učiniti dovoljno energičnima da izdržite do sljedećeg obroka. Premda će vam banane dati kratak nalet energije, brzo ćete se početi osjećati umornima i gladnima. One su više stvorene za užinu nego kao cjeloviti obrok, jer same nisu dovoljne za započeti dan.
Taj osjećaj umora i gladi nakon što pojedete bananu za doručak možete spriječiti tako što ćete uz bananu kombinirati hranu punu zdravih masnoća poput avokada ili začina. S obzirom na to da banane pripadaju grupi kiselih namirnica, tu kiselinu treba neutralizirati kako bi dobili samo dobre beneficije banana kao što su kalij, vlakna i magnezij, a ne šećer koji uzrokuje tek kratak nalet energije, upozorava zadovoljna.hr.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.