Super vijest: Aplikacija pomoću koje možete unajmiti psa

Ljubimci 30. mar 201613:11 > 13:17
Snapshot

Želite psa ali ga ne možete priuštiti ili možda nemate dovoljno prostora za njega kući? Ako je odgovor potvrdan, sada možete odahnuti i imati jednog onda kada imate vremena za njega, ili kad poželite da se poigrate ili prošetate s njim.

Nova aplikacija “Bark'N'Borrow” ljubiteljima pasa širom svijeta nudi mogućnost unajmljivanja prvenstveno pasa rase korgi, a onda i bilo kojeg drugog, što možete učiniti putem ove platforme.

Vlasnici otvaraju profile svojim psima i onda se susreću sa “posuđivačima” kako bi vidjeli da li se njihov pas osjeća ugodno s njima, a osnivač aplikacije Liam Berkeley kaže da su posuđivači “provjereni”. Sljedeći mjesec, aplikacija će početi naplaćivati 4,99 dolara mjesečno pretplatu.

Bark'N'Borrow – dijeljenje ljubimaca je samo najnovija inkarnacija procvata dijeljenja ekonomije. U New Yorku, ali i širom SAD-a, postoje kafići sa mačkama gdje klijenti plaćaju po satu da se maze s mačkama – a neki od njih su čak uveli i časove yoge, kao i prikazivanje filmova kako bi podstakli osjećaj zajednice.

https://youtube.com/watch?v=CRMgm5qxM_4

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.