Google potvrdio još jednu novost u vezi Gmaila

Nauka 17. apr 201810:20 > 10:24
Izvor: Shutterstock

Vijest kako se Google sprema za redizajn web verzije popularnog pretinca e-pošte procurila je prošle sedmice, a sad su potvrdili još jednu novu opciju.

Gmail na webu dobiva veliko ažuriranje u narednim sedmicama s novim dizajnom i opcijama, a osim toga, Google je već predstavio neobičnu opciju- mogućnost slanja poruka s rokom trajanja. No, iznenađenja tu ne prestaju. Uskoro uvodi i novi ‘povjerljivi način’ rada, piše The Verge.

Nova bi opcija trebala štititi korisnike koji ne žele prosljeđivanje svojih poruka nakon što ih pošalju odabranim kontaktima. Google će tako omogućiti korisnicima Gmaila da zatraže pristupni kod za otvaranje poruka e-pošte, koji će se generirati putem SMS-a ili da postave datum isteka poslanih poruka. Te će opcije uglavnom privući firme koje žele više kontrole nad korištenjem svoje e-pošte, ali neće zaustaviti ljude da snimaju zaslon ili fotografiju poruke.

Google je već potvrdio da će ažuriranje uskoro biti dostupno, a poruka ranog pristupa programu otkrila je da bi to trebalo biti u narednim sedmicama.

Googleova konferencija za razvojne inženjere I/O započinje 8. maja ove godine, a vjerovatno je da će novi dizajn Gmaila biti jedan od glavnih aduta, uz ažuriranja ostalih web usluga, piše tportal.hr.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.