Priznao krivicu osumnjičeni za planiranje ubistva Đukanovića

Regija 29. nov 201607:54 > 07:57
Izvor: Reuters

Jedan od osumnjičenih za planiranje terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i ubistvo bivšeg premijera Mila Đukanovića, Mirko Velimirović priznao je krivicu, nakon što je sa Specijalnim tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju.

Velimirović je crnogorskim istražiteljima otkrio da se spremaju neredi u noći 16. oktobra, a potom i detaljno ispričao plan kriminalne organizacije. U proširenoj naredbi o sprovođenju istrage navodi se da je Velimirović doprinio otkrivanju kriminalne organizacije, a njegov zadatak je bio da nabavlja, skladišti i čuva oružje i municiju i prenosi poruke, koje je dobijao, preko Aleksandra Sinđelića, koji je optužen da je jedan od organizatora planiranja terorističkog napada.

Aleksandar Sinđelić je prošle sedmice dobio status svjedoka saradnika u procesu koji se vodi protiv ruskih državljana Eduarda Vladimiroviča Shirkova i Vladimira Nikolajeviča Popova, koji su okrivljeni za stvaranje kriminalne organizacije koja je planirala napad u Crnoj Gori u noći održavanja parlamentarnih izbora, 16. oktobra.

Sinđelića i bivšeg šefa Žandarmerije Srbije Bratislava Dikića, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore sumnjiči da su organizatori dvadesetočlane kriminalne grupe, koja je 16. oktobra u Podgorici, na dan izbora, planirala da puca u građane okupljene ispred Skupštine i uhapsi bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Od 20 uhapšenih u predizbornoj noći u Podgorici, Tužilaštvo je, nakon saslušanja, šest osoba pustilo na slobodu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.