Dimitrovgrad zabranio nargile dok traje epidemija, kazne do 2.500 KM

Regija 18. maj 202023:12 > 23:18
Pixabay (ilustracija)

Štab za vanredne situacije u Dimitrovgradu zabranio je upotrebu nargila u ugostiteljskim objektima i propisao kazne do 150.000 dinara (2.493 KM) ako se ova mjera ne poštuje, prenose Južne vesti.

Dimitrovgrad je bio jedna od prvih opština koja je na početku početku zatvorio vrata kafića. Oni su opet otvoreni, a predsjednik Opštine Vladica Dimitrov rekao je da postoji mogućnost da se njihovo radno vrijeme ograniči, jer je, kako je rekao, primijetio da se ne poštuju mjere zaštite u njima, objavile su Južne vesti.

U međuvremenu je stigla nova naredba Štaba za vanredne situacije – zabranjuje se upotreba nargila u svim barovima, kafanama i kafićima, a vlasnicima se naređuje da uklone sve nargile iz svojih objekata.

“Primena mjera iz ove Naredbe traje dok traje epidemija zarazne bolesti kovid 19, odnosno opasnost od širenja zarazne bolesti kovid 19”, navodi se u naredbi.

Štab je odredio i rigorozne kazne – ako ne poštuju ovu mjeru preduzetnici će morati da plate od 50.000 do 150.000 dinara, a odgovorno lice se može kazniti sa 10.000 dinara. Za sprovođenje ove naredbe Štab je ovlastio Komunalnu inspekciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad