Aktivista Milan Vujić: Poznajem napadača, razlog za napad je političke prirode

Regija 10. aug 202016:21 > 16:32
Ivan Dinić/Nova S

Građanski aktivista Milan Vujić napadnut je u nedjelju uveče u Novom Sadu dok je vozio bicikl. Vujić za N1 kaže da poznaje osobu koja ga je napala i dodaje da su razlozi za napad političke prirode.

“Ta osoba koja me je napala, ja je poznajem od ranije… Mislio sam da izlazi iz kola da bi mi se javila, a ne da bi me napala… Razlog tome vidim u tome što ja i ljudi poput osobe koja me je napala ne percipiramo politiku na isti način. Ja politiku ne percipiram lično, nijedna moja kritika nije bila usmjerena prema bilo kome lično, na integritet te ličnosti, već na politiki, jer je politika pregovaranja, program i borba za dobrobit građana”, kazao je Vujić za N1 iz bolnice gdje čeka na operaciju.

Policija u Novom Sadu podnijet će krivičnu prijavu protiv muškarca (22), zbog sumnje da je napao mladića i nanio mu tešku povredu, saopštila je Policijska uprava Novi Sad. Sumnja se da je on u nedjelju uveče oborio muškarca (22) sa bicikla i udarao ga po glavi, navodi se u saopštenju. Ekipa Hitne pomoći prevezla je povrijeđenog u Urgentni centar gdje su mu ljekari, kako je saopšteno, konstatovali dva preloma kostiju lica.

“Možda je problem u tome, a ja sam siguran, da niko blizak vladajućem režimu ne bi znao da kaže šta je politika, možda da pitate Aleksandra Vučića lično šta je politika… I da li mi živimo u istoj državi”, dodao je Vujić.

Objašnjava da je razlog za napad političke prirode, jer mu je napadač prišao riječima: Zašto si me spominjao na društvenim mrežama?

“Zato što pitanje – zašto si me spominjao na društvenim mrežama, iako sam siguran da ga nisam lično spomenuo, možda sam u nekom kontekstu spomenuo stranku i listu na kojoj je on bio, a ne njega lično. Jedino kroz šta sam ga spomenuo ili se on osjećao spomenutim je možda kroz političku stranku koja će ga se odreći nakon ovoga što se desilo”, izjavio je Vujić.

Aktivista kaže da je u bolnici i da čeka operaciju.

“Ležim, ne osjećam lijevu stranu lica, ne mogu da jedem, pijem teško, ne osjećam vodu na usnama recimo, na lijevoj strani usne… skroz mi je lijeva strana lica poremećena. Nadam se sutra poslije operacije da ću se zadržati jedan do dva dana i da ću se vratiti svojoj kući”, rekao je Vujić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad