U Jadranskom moru snimljen kit duži od 15 metara (FOTO)

Regija 19. aug 202010:19 > 10:25
Pixabay (ilustracija)

Nakon što je prije nekoliko dana Plavi Institut započeo potragu za velikim kitom u Velebitskom kanalu, sada su objavili da je potraga završena.

Kit je prvo opažen 12. kolovoza u blizini Krčkog mosta, zatim je viđen kod Sv. Jurja te u posljednja dva dana kod Ražanca. Plavi Institut objavio je da je kit pronađen kod Starigrada-Paklenice.

“Nažalost, vrijeme nam nije bilo naklonjeno, kao što možete vidjeti na fotografijama! Kit je bio na samom rubu nadolazeće oluje te je nakon nekoliko izrona zaronio upravo u oluju. U sljedećoj minuti dali smo petama vjetra uz sijevanje gromova, vjetar i kišu, pitajući se je li vridilo! Vjerujte, nije nam bilo svejedno ali vridilo je”, napisali su predstavnici Instituta Plavi svijet na Facebooku.

Dodali su kako nisu uspjeli provjeriti fizičko stanje životinje, ali da im na prvi pogled ne izgleda neuhranjeno.

“Zadnja dojava je da je trenutno viđen kod Lukovog Šugarja, no vrijeme je loše, a s vremenom se u Velebitskom kanalu ne treba šaliti. Mi se za sada odjavljujemo, ali u najskorije vrijeme pokušat ćemo sažeti sve vaše dojave, fotografije, snimke i objaviti ih s našima”, dodali su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad