Georgiev: Zabrana mog ulaska je ogledalo Đukanovićeve vlasti i mržnje koju širi

Regija 28. avg 202013:49 > 14:06
Izvor: N1

Pjevač Vlado Georgiev rekao je da misli da mu je ulaz u Crnu Goru zabranjen zbog njegove podrške opoziciji pred izbore u toj zemlji koji će biti održani u nedjelju. Naveo je da mu je na granici između BiH i Crne Gore uručeno tipsko rješenje, koje se uručuje bezbjednosno opasnim osobama, kao i da nije imao nikakvih nagovještaja da se eventualno nalazi na nekoj listi nepoželjnih osoba u Crnoj Gori.

“Sigurno da ima veze sa mojom podrškom opoziciji, to mogu samo da povežem sa tvitovima koje sam objavio u posljednja dva-tri dana, a odnose se na represiju crnogorske diktature, tj. aktuelnog režima. Pridružio sam se svim ljudima koji misle da poslije 30 godina, pogotovu sada i na vrhuncu neke novonastale propagirane mržnje, ta partija (Demokratska partija socijalista predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića) treba da ode u zaborav”, kazao je Georgiev.

VEZANE VIJESTI

“Jednostavno sam isključen iz reda vozila i tako ostavljen dva sata bez ikakvog objašnjenja. Na pitanje šta se dešava, rečeno mi je ‘Ima nešto’. Dobio sam tipsko rješenje koje se daje pravim kriminalcima kada pokušaju da uđu u Crnu Goru, a pritom imaju veliki dosije i velika krivična djela iza sebe”, opisao je pjevač ono što mu se desilo na graničnom prelazu Sitnica i dodao da mu je, kao građaninu Srbije, uručeno rješenje za strance.

Istakao je da je “svim srcem na strani svih ljudi koji žele da promijene ovu užasnu situaciju  i jedan jako ružan ambijent u Crnoj Gori”, pozvavši sve u toj zemlji da u nedjelju izađu na izbore “i zaokruže po svom nahođenju jednu od tri zaista dobre i kvalitetne opozicione liste i da više nemamo posla sa ovim režimom”.

“Želim svu sreću opoziciji i jedan fantastičan kraj vladavine DPS u Crnoj Gori”, istakao je Georgiev.

Pjevač, koji se trenutno nalazi u Trebinju u BiH, kazao je da je slučaj predao svom advokatu.

“Sigurno neću ostati nijem na ovo što se desilo. Ovo ni u najluđim snovima nisam mogao da sanjam, ovo je ogledalo ove vlasti, režima, ovo je još jedan pokazatelj mržnje koju su neki spremni da šire”, poručio je Georgiev koji je putovao u Herceg Novi da posjeti majku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad