Incident u Kotoru: Mitropolit CPC udario stariju ženu u lice

Regija 10. sep 201516:35 > 16:39
Snapshot

Mitropolit crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo, u narodu poznatiji kao raspop Miraš Dedeić, udario je danas stariju ženu dva puta u lice, prvo u trenutku kada mu je starica stala na put, a onda i prolazeći pored nje.

Incident se dogodio uoči javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti koja je danas trebalo da bude održana u Kotoru.

Kada se raspop Miraš Dedeić pojavio u Kotoru građani su počeli da ga vrijeđaju riječima “Sotono!”, “Ustašo!”, nakon čega je on odlučio da sa pratnjom napusti mjesto. On je, odlazeći, udario u dva navrata stariju ženu.

Na društvenim mrežama i na YouTubeu pojavio se video današnjeg incidenta u Kotoru.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti nije danas održana u Kotoru, nakon što je crnogorski ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović konstatovao da nema uslova da taj skup bude održan.

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je juče sveštenike i vjernike da se odazovu pozivu na javnu raspravu o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti, koja će biti održana u Kotoru i Podgorici, i da ne nasijedaju na provokacije.