Velja Nevolja: Vučić je bio šef, a Vulin se drogira

Regija 18. okt 202216:55 9 komentara
Nova.rs

Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe u Srbiji poznat pod nadimkom Velja Nevolja, pojavio se jučer pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Ondje mu se sudi zbog sedam likvidacija te drugih teških kaznenih djela. Belivuk je pred sudom rekao da je član SNS-a srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Belivuk je na sudu iznio ozbiljne optužbe protiv Vučića i srpskog ministra unutarnjih poslova Aleksandra Vulina.

“Ja sam član SNS-a i bio sam zadužen za Blok 45 i 50. S Aleksandrom Stankovićem sam vodio grupu koja je služila za potrebe države sve do njegovog ubojstva, nakon čega sam ja to nastavio raditi. Činili smo razne usluge državi, poput sprječavanja mitinga, razbijanja demonstracija, ali i rušenja privatnih kuća u Hercegovačkoj ulici”, rekao je Belivuk na sudu, piše Bosnainfo.

Negirao kaznena djela

Na početku iznošenja obrane na Specijalnom sudu Belivuk je negirao sva kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. Istaknuo je da su on i njegov suradnik Marko Miljković, također jedan od vođa kriminalne grupe, činili usluge za državu.

Podsjetimo, Belivukova i Miljkovićeva grupa uhićena je početkom veljače 2021. godine. Sumnja se na to da je njihova kriminalna grupa djelovala pod paravanom navijačke skupine Principi. Njima se na teret stavljaju najteža kaznena djela – ubojstva, silovanje, otmice, prodaja droge i oružja.

Spomenuo Vučićevu inauguraciju

Belivuk je kazao da je nakon njegovog izlaska iz pritvora 2019. imao sastanak s Aleksandrom Vidojevićem, čiji je nadimak Aca Rošavi. Kako je Belivuk naveo, Vidojević mu je rekao da ga je poslao “šef”(misli se na Aleksandra Vučića) te da treba napraviti navijačku skupinu jer su tada na jugu postojale tri navijačke skupine.

Potom se Belivuk osvrnuo na Vučićevu inauguraciju pa kazao da je u osiguranju ceremonije sudjelovalo nekoliko navijačkih skupina. Tvrdi da su oni bili zaduženi i za dio oko same skupštine. Belivuk je naglasio da je bio u kontaktu s Vučićevim čovjekom od povjerenja Darkom Glišićem. Naveo je da mu je Glišić rekao da će s njima na vezi biti Vidojević te da je on “čovjek od povjerenja”. S Vidojevićem su se viđali, tvrdi Belivuk, no u jednom trenutku su posumnjali na to da on ne prenosi Vučiću ono što mu je rečeno

Komentari (9)

Vidi sve komentare