Istina će ponovo biti tamo negdje – vraća se X-Files

Showbiz 21. apr 201708:53 > 08:57
Facebook

David Duchovny, Gillian Anderson i kreator Chris Carter uspjeli su uskladiti svoje obaveze, naći se i dogovoriti povratak nove sezone serije X-Files.

“The truth is out there” – ponovo ćemo vidjeti na malim ekranima i to pod producentskim krilom kuće FOX, a trojac koji je naveden u prvoj rečenici – ponovo će biti zadužen za drugu sezonu nove instalacije nekada ekstremno popularne TV serije.

Druga sezona će se početi prikazivati na prijelomu 2017. i 2018. godine, a produkcija počinje na ljeto ove godine.

“Imamo sve, legendarne glumce, bogatu priču, maštovite kreatore, i ponovo ćemo utjecati na milionsku publiku diljem svijeta”, kazao je David Madden, predsjednik FOX Broadcastinga.

“Chrisova kreativnost, zajedno sa briljantnošću Davida i Gillian će nastaviti ovaj fenomen pop kulture, i jedva čekam da vidim šta nam nova sezona sprema”, kazao je.

Podsjetimo, X-Files se vratio prošle godine sa šest epizoda, a nakon okončanja prikazivanja – mnogi su vjerovali da legendarne agente Muldera i Scully više nikada neće vidjeti zajedno. Ni predsjednik grupacije FOX TV, Gary Newman nije vjerovao da je to moguće.

Anderson živi u Londonu, sa djecom, dok Duchovny stalno nešto snima. Šest epizoda iz prošle godine jedva je prebacilo cifru od 16 miliona gledatelja na više platformi.

Originalna serija počela je sa prikazivanje 1993. godine, i originalno je imala devet sezona. Osvojila je 16 Emmy nagrada, pet Zlatnih globusa i Peabody nagradu.

Za one slabije upućene, agenti Mulder i Scully instražuju neobjašnjene slučajeve – obično povezane sa vanzemaljskim životom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

FOX