Veliki jesenji hit podbacio na blagajnama

Showbiz 09. okt 201711:00 > 15:54
Promo

Dugo očekivani naučno-fantastični film u režiji Denisa Villenea nije ispunio očekivanja po pitanju zarada tokom prvog vikenda prikazivanja u bioskopima u Sjevernoj Americi. Film "Istrebljivač 2049" (Blade Runner 2049) je zaradio 31,4 miliona dolara, iako su očekivanja bila između 45 i 50 miliona dolara.

U petak je film zaradio skromnih 12,7 milijuna dolara. U subotu se u blagajne slilo 11 posto manje novca ili 11,4 milijuna dolara, a u nedjelju samo 7,4 milijuna. 

Medijski analitičari smatraju da su ključni čimbenici neispunjenih očekivanja trajanje filma, čak 163 minute, što ograničava broj predstava u jednome danu, a i interes mlađe kino-populacije puno je manji nego što se očekivalo. 

“Naodaniji fanovi “Blade Runnera” stariji su od 25 i većinom muškarci. No duljina trajanja filma i manji interes među ženskim gledateljstvom utjecao je na to da je gledanost tijekom prvoga vikenda prikazivanja bila puno manja od očekivane”, tvrdi Paul Dergarabedian, viši medijski analitičar u comScoreu. 

Tanjug/AP/Stephen Vaughan

Po podacima PostTracka 50 posto gledatelja činili su muškarci stariji od 25 godina te 27 posto žena iste životne dobi. Za film je bilo zainteresirano 15 posto muških filmofila mlađih od 25 i osam posto žena iste dobi.

Muškarci su mu dali ocjenu A+, a žene B+.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.