Sjećate li se Mickeyja Rourkea? Ovako izgleda danas

Showbiz 04. nov 201715:14 > 15:17
Izvor: Facebook

Velika holivudska zvijezda Mickey Rourke na neki način proživljava drugu mladost. Jedna od najvećih zvijezda Hollywooda osamdesetih i devedesetih godina dva puta je svoju karijeru doveo do ruba dna - odlukom da se posveti profesionalnom boksu.

Bavljenje ovim kontaktnim sportom nanijelo mu je teška oštećenja kože lica – zbog čega je morao ‘pod nož’, a uradio je više plastičnih operacija na licu.

Mnogi su bili i zaboravili na njega, a onda mu je 2008. godine režiser Darren Aronofsky dao priliku u filmu Wrestler, gdje je portretirao Randyja ‘The Rama’ Robinsona.

Taj film dao mu je novu šansu za život na velikom platnu, a sa njim je 2009. godine bio i gost Sarajevo Film Festivala – gdje je doživio ovacije.

Boks i sportski život daleko su iza njega. Imao je nekoliko uspješnih ostvarenja u blockbusterima, a uskoro ćemo vidjeti dva njegova filma. Nightmare Cinema i Tiger, koji će biti kompletirani do kraja godine, a prikazani početkom 2018.

Danas su objavljene prve fotografije Mickeyja Rourkeya iz horor filma Nightmare Cinema.

Film baziran na pričama iz The Twillight Zonea i Outer Limitsa prati priču o nesretnim individualcima koji otvaraju Rialot Theratre.

Rourke tu glumi The Projectionista – čovjeka koji donosi horo u život protagonista filma. Film režira čak pet ljudi.

THR

Alejandro Brugues, Joe Dante, Mick Garris, Ryuhei Kitamura i David Slade, dok su uloge osim Rourkeu Pripale Richardu Chamberlainu, Adamu Godleyju, Orsonu Chaplinu, Ericu Nelsenzu i Kevinu Fonteyneu.

Hollywood Reporter donosi ekskluzivne snimke iz filma – i novi izgled Mickeyja Rourkea.

Ovaj glumac pored pomenuta dva radi na još četiri projekta. Berlin I Love You, Mercahdise, The Mob Preist i Unhinged su filmovi iz predprodukcije.

Posljednje veliko ostvarenje ovog glumca bilo je 2014. godine, kada je glumio legendarnog Marva u nastavku Cin Cityja – A Dame To Kill For.