"Gospodar prstenova" bit će najskuplja TV serija u historiji

Showbiz 08. apr 201801:07 > 09. apr 2018 07:31
Izvor: Promo

Amazon je kupio prava za ekranizaciju "Gospodara prstenova", koja će imati pet sezona, a iako nije još poznato kome će biti povjerene uloge, procijenjeno je da će u produkciju biti uloženo blizu milijardu dolara.

Amazon je uspio da u “borbi” sa Netflixom i HBO dobije prava za snimanje Tolkienovog “Gospodara prstenova”. Za to je platio 250 miliona dolara, a kada se uračunaju troškovi za plate glumaca, specijalne efekte i snimanje, produkcija serije će koštati blizu milijardu dolara – rekord kada je u pitanju jedna televizijska serija.

Još nije poznato kada će ova serija emitovana, ali, prema ugovoru snimanje mora da počne u naredne dvije godine.

Peter Jackson je, kako prenose svjetski mediji, u pregovorima sa Amazonom u vezi sa učestvovanjem u snimanju ove serije.

Trilogija, snimana početkom 2000. na Novom Zelandu, koju je režirao Jackson, zaradila je blizu tri milijarde dolara i osvojila 17 Oscara.

Nova serija bavit će se događajima koji prethode prvom filmu iz trilogije “Gospodar prstenova: Družina prstenova”, prenosi Newshub. Scenario će biti originalan i radnja se neće oslanjati na prethodna ostvarenja “Gospodar prstenova” i “Hobbit”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.