Objavljen prvi trailer za film "Batman vs Superman"

Showbiz 18. apr 201515:21 > 15:32
Snapshot

Kraj radne sedmice za fanove DC Comicsa donio je dugo očekivani teaser-trailer za superherojski spektakl Batman vs Superman: Dawn of Justice.

Akcijska avantura, koja će svoju premijeru imati 25. marta naredne godine, sudeći po dvominutnim kadrovima, biće jedan od najvećih ostvarenja iz svog žanra, za što su se pobrinuli odgovorni iz produkcijske kuće Warner Bros i Zack Snyder koji potpisuje režiju.  

Također, publika će po prvi put imati priliku da vidi Ben Afflecka u Batmanovom odijelu, a glavnu ulogu uz njega nosit će i Henry Cavill koji je preuzeo Supermanov kostim u blockbusteru iz 2013. godine Čovjek od čelika.

Pored Batman – Superman ”sukoba” na velikom ekranu, u filmu će se pojaviti i još neki DC Comics junaci poput Aquamana i Wonder Woman, koje će glumiti Jason Momoa odnosno Gal Gadot. U ostalim ulogama moći ćemo gledati i velikane poput Jeremy Ironsa, Dian Lane, Laurenca Fishburna ali  i Jesse Eisenberga koji će utjeloviti Supermanovog najvećeg protivnika Lex Luthora.

Bitno je pomenuti i to da je za scenario zadužen David S. Goyer, koji ima dugu historiju saradnje sa Zack Snyderom na sličnim superherojskim ali i epskim filmskim spektaklima.