George Lucas zbog producenata odustao od Ratova zvijezda

Showbiz 20. nov 201515:42 > 16:59
Izvor: REUTERS/Carlo Allegri

Američki reditelj George Lucas rekao je da ne žali zbog vremena kada je snimao kultni serijal "Ratovi zvijezda", ali i da zbog kritika producenata ne želi da učestvuje u osmišljavanju novih epizoda.

Lucas je 2012. godine prodao Disneyju kompaniju “Lucas Films” za četiri milijarde dolara i tako se odrekao franšize čiji je kreator. U početku je želio da učestvuje u osmišljavanju novih epizoda, ali je vrlo brzo i od toga odustao.

“Sve ideje koje bih predložio istog časa bi odbacio producent”,rekao je reditelj.

“Pravite film, a neko vas sve vrijeme kritikuje. Ljudi donose odluke o tome šta ćete raditi i prije nego što to i učinite. To nije nimalo zabavno, ne možete da eksperimentišete. Jednostavno ne možete ništa da učinite”, objasnio je on.

Iako čvrsto riješen da više ne učestvuje u radu na sagi, nije mogao da se uzdrži, a da ne pruži savjet budućim rediteljima: “Moj savjet je da ubace što više svemirskih letilica”.

Lucas nije odustao od filma. Njegova je želja da radi kao na početku karijere.

“Počeo sam snimajući eksperimentalne filmove i ponovo želim da ih snimam”, rekao je američki reditelj, dodajući pomalo rezignirano: “Ali naravno, niko ne želi da gleda eksperimentalne filmove”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.