Futavci za N1: Svu ušteđevinu smo potrošili na spot

Showbiz 27. apr 201617:53 > 17:57
Izvor: N1

Sarajevski bend Futavci jučer su promovisali novu pjesmu i spot pod nazivom "Kao ljubav", koju su u radili u saradnji sa Irinom Kapetanović, a danas su gostovali u emisiji Pozitiv gdje su pojasnili kako je došlo do saradnje.

U studiju su sa Merimom Šemić bili Kemal Čebo, frontmen benda, Mirza Salković gitarista i basista Ismar Žalica, a za N1 su kazali da su doslovno svu ušteđevinu dali za spot i promociju.

“Završili smo pjesmu, i razmišljali šta joj fali. Pripala nam je čast da je Irina pristala da radi sa nama. Ovo nam je i prva saradnja sa kolegama sa muzičke scene, poslušala je pjesmu i svidjela joj se”, kazao je Salković u uvodu.

Žalica, autor muzike – kazao je da je pjesma nekako nastala sama od sebe, dok je Chebo dodao da je izletila iz njega. Na koncu su je “ukombinovali u svoj fol”.

“Kada samo je završili stvarno je nešto falilo, na koncu je Irina dala 130 posto, kada je pristala da radi sa nama”, pojasnili su.

Žalica je napisao dio teksta, Čebo drugi dio – i to se ukombinovalo nekako prirodno, a Irini se svidjela to što pjesma nije standardna, odnosno nije ljubavni kliše.

Nadaju se da će se neko prepoznati u pjesmi, jer je iskrena, iz duše.

“Mi smo svu ušteđevinu potrošili na spot i promociju. Nadamo se da će to neko prepoznati”, izjavio je frontmen Kemal Čebo.

Što se tiče planova za dalje, u planu su svirke u bh. gradovima u kojima niko nije svirao, u Sarajevu su svirali nedavno – a u planu su i nastupi izvan granica BiH, odnosno da se predstave publici koja ih do sada uopće nije imala priliku slušati.

U planu su i nove pjesme, a više o tome će svakako u vremenu koje je pred nama saznati više informacija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.